pondelok 30. novembra 2015

Hriešny bozk

Z anglického originálu: His Wicked Kiss (2006)

Autor:
Gaelen Foley

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Marína Gálisová
 

Počet strán: 368

Rok vydania: 2015



Eden Farradayová žije spolu so svojím otcom vo venezuelskej džungli, a hoci má slobodu, o akej sa mladým dámam v Anglicku ani nesníva, márne túži po rušnom živote v Londýne a šanci nájsť si manžela. Až keď sa zoznámi s Jackom Knightom, svitne jej nádej na lepšie časy. Jack, bohatý, vplyvný a príťažlivý muž, priplával do Venezuely s tajným poslaním, o ktorom Eden nič netuší. Vie len to, že Jack sa plaví do Británie. Ukryje sa na jeho lodi a dúfa, že schovaná v podpalubí sa dostane do vysnívaného sveta. Jack však po čase čiernu pasažierku objaví a medzi ním a červenovlasou kráskou sa začne nerovný boj...



Do poslednej knihy zo série o Knightovcoch namiešala Gaelen iba tie najlepšie veci. Romantika sa tu snúbi s dobrodružstvom a s pirátmi. Čo viac si môže romantická dušička priať od historickej romance? 

Dej začína pútavo v džungli, kde nebojácna a svojská Eden zostrelí hada. Eden nie je typická mladá šľachtická dievčina, ktorá chodí na plesy, na nákupy a necháva sa obletovať mladými gavaliermi. Nie veru. Eden je dcérou muža, doktora, ktorý po smrti manželky opustil Londýn a zamenil jeho lesk za venezuelskú džungľu. Tu skúma nové rastliny a báda po ich medicínskom využití v Európe. Jeho jediná dcéra a Austrálčan Connor O´Keefe mu pri tom pomáhajú.

Eden má dvadsaťtri rokov. Svoj život si vie predstaviť aj inak ako v pralese, ďaleko od civilizácie. Chcela by si nájsť ženícha, založiť rodinu. Otec jej podsúva svojho asistenta Connora. Tým by spojil príjemné s užitočným. Veci však nebývajú také, aké chceme. 

Na lepšie časy svitá Eden po tom, ako objaví list, v ktorom sa píše, že otcov mecenáš, gróf z Pembrooku skonal a jeho nasledovník mu viac nebude financovať jeho výskum. Pre Eden to je jasný signál k tomu, aby sa vrátili späť do Anglicka. No Victor Farraday o tom nechce ani počuť. V džungli sa rozhodne zostať aj bez finančných prostriedkov. 

A tu prichádza na scénu hlavný hrdina Čierny Jack. Po splnení poslania, s ktorým prišiel do Venezuely, sa vracia do Británie. Pre Eden úžasná príležitosť sa nalodiť. Aj tak spraví, ako čierny pasažier sa skryje na lodi a otcovi zanechá list na rozlúčku, aby sa o ňu nebál. Čiernou pasažierkou Edie neostáva dlho...

Medzi hlavnými hrdinami to neuveriteľne iskrí od samého začiatku. Jack zisťuje, že potrebuje ženu ako je Eden a Eden cíti, že potrebuje muža ako je Jack. Gaelen veľmi pekne opísala rodiaci sa vzťah medzi hrdinami, vzájomne klíčiacu lásku, túžbu, vášeň. 

Na takmer 370 stranách ponúkla autorka bohatý, košatý príbeh plný dobrodružstva a lásky. Myslím, že zvolila veľmi pútavé, čitateľsky kvalitné vyvrcholenie série.  

Moje hodnotenie: ★★★

Knight Miscellany
1. The Duke (Zlatovláska)
2. Lord of Fire (Anjel môj)
3. Lord of Ice (Snehulienka)
4. Lady of Desire (Drahá sestrička)
5. Devil Takes a Bride (Diabol sa žení)
6. One Night of Sin (Jedna noc hriechu)
7. His Wicked Kiss (Hriešny bozk)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára