streda 11. apríla 2012

Učiteľ lásky

Z anglického originálu: The Lady´s Tutor (2000)

Autor: Robin Schone

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Mária Klenková

Počet strán: 328

Rok vydania: 2007


Elizabeth Petrová je stelesnením viktoriánskej dámy. Vydala sa za muža, ktorého jej vybral otec. Porodila dvoch synov a šestnásť rokov trpela vo zväzku bez lásky, čo ju nenapĺňal, iba ubíjal. Túžba po nehe a dotykoch ju privedie k myšlienke zviesť svojho nevšímavého manžela. A vie, že do erotických tajomstiev lásky ju môže zasvätiť iba jeden muž...
Ramiela Devingtona, nemanželského syna anglickej grófky a arabského šejka, vychovali v duchu západnej kultúry, ale v duchu východnej civilizácie sa mu dostalo aj lekcií z umenia milovať. Keď sa naňho Elizabeth obráti s prosbou, aby ju naučil nepoznanému, vyhovie jej a začne ju zaúčať do tajov zmyselných pôžitkov. Hodiny teórie však oboch privedú do pokušenia, ktorému iba s námahou vzdorujú. Elizabeth si napokon musí vybrať medzi povinnosťou a lákavým zakázaným ovocím.


Hm, čoho všetkého je žena schopná, keď chce získať mužovu pozornosť...

Elizabeth sa pokúša prilákať k sebe manžela, ktorý sa jej po narodení ich dvoch detí viac nedotkol. Má podozrenie, že spáva s milenkou a presvedčenie, že ho sama nedokáže uspokojiť. Preto sa rozhodne vyhľadať pomoc u "šejkovho bastarda". Predsa len muž s arabskou krvou a skúsenosťami západnej kultúry musí vedieť čo-to o milovaní. A Ramiel veru vie... ojooooj... drahú Elizabeth čakajú veru red hot chilly aj pepper časy ;-)

Všetko, čo sa na hodinách šejka naučí, stačí len vyskúšať. Zaberú lekcie lásky, na ktoré potajme chodila? Vrátia jej manžela do postele? Nech sa ľúbi čítať ;-)

V podstate je dej knihy veľmi slabý a jednoduchý. Viacmenej príbehu pridávajú erotické scény, ktorých je požehnane. Keby ich niekto natočil na plátno, ponúkol by fajn porno :-) No číta sa ľahko a rýchlo.

Moje hodnotenie: ★★★☆

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára