streda 27. februára 2013

Podvečerné vábenie

Z anglického originálu: Tempt Me at Twilight (2009)

Autor:
Lisa Kleypas
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Oľga Kralovičová
 

Počet strán: 272

Rok vydania: 2011



Poppy Hathawayová strávila v Londýne tri spoločenské sezóny, aby našla toho pravého. Je krásna, inteligentná, vzdelaná a zdá sa, že konečne má šancu na slušné a pokojné manželstvo – Michael Bayning oceňuje jej prednosti a je to milý mladý muž. Obáva sa však, či otec schváli jeho výber. Poppin život prevráti naruby sestrina neposedná fretka Dodger, keď jej ukradne list od Michaela. Poppy ju naháňa po celom hoteli a pritom natrafí na záhadného majiteľa hotela Harryho Rutledgea. Rozprávkový koniec, podľa ktorého má zvíťaziť princ nad zloduchom, sa akosi pomotá. 


Príbeh ďalšieho súrodenca Hathawayovskej famílie. Tentoraz sa zameriava na Poppy. Tá je zamilovaná do Michaela, ktorý jej posiela zamilované listy a vyznáva jej v nich nehynúcu lásku. Poppy ich s radosťou všetky číta - až na ten posledný. Zhodou okolností sa dostane do rúk Harryho, majiteľa hotela, v ktorom Hathawayovci bývajú, kým sú v Londýne. List si schová u seba, a keď sa po ňom Poppy zháňa (viac-menej naháňa fretku, ktorá jej ho ukradla) stretne sa s Harrym. 

Krásna Poppy mu učaruje a rozhodne sa ju získať. O liste povie Michaelovmu otcovi, ktorý synovi okamžite zakáže "dvoriť sa" mladej Hathawayovej (preto úvodzovky, lebo o dvorenie vlastne ani nešlo, keďže svoju vzájomnú lásku obaja skrývali pred svetom). Hoci je z bohatej rodiny, predsa len nemá "modrú krv". Harry má voľnú cestu k Poppinmu srdcu; hrá však na istotu. Skompromituje ju a Poppy neostáva iné iba sa vydať za Harryho. 

Aj keď pôsobí hlavný hrdina namyslene a príliš sebavedomo (v podstate právom), je rozumný a koniec koncov zamilovaný do Poppy. Pre to, aby ju získal dokáže ísť doslova cez mŕtvoly. A hoci sa Poppy spočiatku zdá nemysliteľné milovať iného muža ako Michaela, čoskoro zistí, že skutočná láska vyzerá inak.

Veľmi príjemná kniha. Jej veľkým plusom je bohato prepletený dej, stále sa niečo deje, takže sa nestačíte nudiť :-)

Moje hodnotenie: ★★★

Hathaways
1. Mine Till Midnight (Do polnoci moja)
2. Seduce Me At Sunrise (Zveď ma na úsvite)
3. Tempt Me at Twilight (Podvečerné vábenie)
4. Married By Morning
5. Love In The Afternoon 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára