štvrtok 22. mája 2014

Srdce z rubínu

Z nemeckého originálu: Das Herz aus Rubin (2004)

Autor:
Marie Cordonnier
 
Vydavateľstvo: Moba

Český preklad: Alena Blažková
 

Počet strán: 192

Rok vydania: 2005



Londýn zasiahla cholera. Lady Georgette Forehamová posiela svoju päťročnú dcérku Viktoriu do Francúzska so svojou priateľkou Madelaine de Renard, aby ju uchránila pred chorobou. Vicky to nechápe a nedokáže sa s tým zmieriť. V slzách sa lúči s Julianom Blandfordom, svojim najlepším priateľom. Chlapec jej na rozlúčku venuje srdiečko z rubínu. Klenot sprevádza malú Viktoriu do Francúzska a i po rokoch, kedy ich osud nečakane spojí dokopy, žiari rovnako.


Už názov sľubuje, že srdce z rubínu bude hrať v knihe dôležitú úlohu. Hrá. Napriek počiatočnému chaosu s mnohými menami sa mi nakoniec do knihy podarilo začítať. Autorka si, podľa mňa, zvolila dosť nelákavý spôsob uvedenia čitateľa do "obrazu" a keď už sa začítal, nakoniec príbeh ešte aj skrátila, takže kniha je skôr novelou ako románom. 

Čítanie bolo vcelku príjemné. Pripomenulo mi to knihy od Barbary Cartland. Tiež rovnako sladké, tiež rovnako krátke, tiež rovnako zapletené a tiež rovnako ukončené. Teda, nie že by sa rozuzlenie u všetkých historických romancí nedalo vopred očakávať, ale keď sa celá pravda odhaľuje na konci knihy - čím zapadnú všetky náznaky/indície/inotaje počas celého príbehu do konečnej skladačky - je to také "cartlandovské". 

Veď keď nebudete mať v jedno pekné či menej pekné popoludnie zo dve hodinky čo robiť, prečítajte si... a uvidíte ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára