streda 11. apríla 2012

Princezné: Vyslobodená princezná

Z anglického originálu: The Perfect Princess (2001)

Autor: Elizabeth Thornton

Vydavateľstvo: WIST

Preklad: Danica Gondová

Počet strán: 306

Rok vydania: 2003


Lady Rosamund Devere, dcéru vojvodu z Romsey, vychovali v súlade s ideálom anglickej aristokratky. Ona však pokladá za nespravodlivé, že jej život v zlatej klietke na rozdiel od života jej jedinej priateľky Callie, s ktorou vyrastala, je príliš nudný, samý príkaz a zákaz. Callie napriek svojmu nízkemu veku stihla už ovdovieť a užíva si život plnými dúškami. Rosamund jej v kútiku duše závidí. Keď sa jedného dňa Rosamund dozvie, že Callie sa chystá navštíviť odsúdenca na smrť plukovníka Richarda Maitlanda, rozhodne sa podstúpiť toto dobrodružstvo s ňou a sprevádzať ju do väzenia Newgate. Dramatická situácia, ktorá nastane, radikálne zmení nielen výzor, ale aj správanie nemastnej-neslanej lady Rosamund, ale to je len začiatok napínavého príbehu plného zvratov.



A príbeh plný dobrodružstva sa začína! Pripravte sa na parádnu jazdu! Rosamund zatvorená v zlatej klietke žijúca u svojho otca sa rozhodne trochu zmeniť svoj nudný, nalinkovaný život. Nedopatrením sa dostane do rúk Richarda Maitlanda, plukovníka, ktorého odsúdili na smrť a ktorý sa zhodou okolností práve v deň, keď ho prídu pozrieť Rosemund s Callie, chystá na útek. Všetko sa ale akosi zvrtne a Rosamund unáša "údajný vrah".

Veľmi dobrý a hlavne pútavo písaný príbeh. Nielenže budete v napätí od prvej až po poslednú stránku, ale sa i výborne zabavíte.

Moje hodnotenie: ★★

Men from Special Branch
1. Whisper His Name
2. Princess Charming (Princezné: Vysnívaná princezná)
3. The Perfect Princess (Princezné: Vyslobodená princezná)
4. Almost a Princess (Princezné: Vyvolená princezná)
5. Shady Lady 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára