nedeľa 29. apríla 2012

Vplyvná dáma

Z anglického originálu: Lady of Persuasion (2009)

Autor:
Tessa Dare

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Zdenka Hudáková

Počet strán: 304

Rok vydania: 2011



Isabel Graysonová prežila detstvo v Západnej Indii, v rodine s pološialenou matkou a otcom záletníkom. Milovaní bratia sa kedysi venovali pirátstvu a teraz spravujú obrovský, aj keď nepoctivo získaný majetok ako počestní šľachtici. Pečať minulosti poznačila jej nevinnú dušu. Jej čisté srdce túži pomáhať biednym, odčiniť neprávosť a krivdy spôsobené vlastnou rodinou i spoločnosťou. Isabel sa rozhodla, že sa vydá za bohatého a významného lorda a stane sa vplyvnou dámou. Sir Tobias Aldridge s jeho nižším šľachtickým titulom a smutne známou reputáciou nie je vhodným adeptom na manžela – pri ňom jej však vrie krv, búši srdce a na povrch sa vyplavuje dlho potláčaná vášeň. Keby dokázala toho šarmantného diabla zmeniť, určite by získala to, po čom túži – spoločenský rešpekt. 


Isabel si vzala Tobyho čisto zo zištných dôvodov, láska medzi nimi nebola :-) Odjakživa sa túžila stať vplyvnou dámou, no napriek všetkým snahám a úsiliu sa jej to veľmi nedarí. Pravdaže, všetko má svoj čas, aj láska, aj vplyv/rešpekt v spoločnosti. I keď... v tomto prípade sa zdarí iba jedno, druhé len trochu :-D

Dielo je zaujímavé už tým, že hlavná hrdinka sa nie a nie zaľúbiť do svojho manžela. A hoci sa Toby tvári, že Bel tiež vôbec nemiluje, opak je pravdou. Samotné jeho skutky dokazujú, že je z nej totálne paf a spraví pre ňu čokoľvek. 

Bolo vcelku príjemné sledovať, ako si hlavná hrdinka hľadá cestu k láske... Hm, keby mala kniha hlbšiu myšlienku, bolo by to veľmi dobré čítanie.
 
Moje hodnotenie: ★★

Toby and Isabel Trilogy
1. Goddess of the Hunt (Bohyňa lovu)
2. Surrender of a Siren (Zvábená siréna)
3. A Lady of Persuasion (Vplyvná dáma)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára