sobota 17. januára 2015

Jedna noc lásky

Z anglického originálu: Seducing an Angel (2009)

Autor:
Mary Balogh
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Tamara Chovanová
 

Počet strán: 280

Rok vydania: 2015



Krásna vdova Cassandra Belmontová sa presťahuje do Londýna, aby si našla milenca. Nie však hocijakého – musí to byť bohatý džentlmen a musí ju zbožňovať. Vydaj neprichádza do úvahy, keďže jej povesť pošramotila škandalózna klebeta. Zakrátko jej pozornosť pritiahne Stephen Huxtable, gróf Merton. Tento mladý muž s tvárou anjela a zlatistými vlasmi je jedným z najžiadanejších slobodných mládencov v Londýne, a tak sa ho Cassandra rozhodne zviesť...
 

Áno, Stephen je ako anjel. Minimálne hlavná hrdinka je o tom presvedčená. Pravdou je, že nakoniec sa stane JEJ anjelom - záchrancom, a ak to napíšem kvetnato, tak je anjelom, ktorý ju vyvedie z pekla, v ktorom celých dvadsaťosem doterajších rokov žila... a ukáže jej raj ;-)

Cass nie je zlá žena, nezaslúži si žiť v ústraní a vo večnom strachu odmietania spoločnosťou. Na jej šťastie ju okolnosti prinútia nájsť v sebe dostatok odvahy a vystrčiť hlavu z piesku. Donútia ju neskrývať sa pred ľuďmi. Aj keď má na to dôvod - všetci si myslia, že zabila svojho manžela sekerou. A nikto sa predsa nechce bratriť s vrahyňou! 

Autorka veľmi krásne vykreslila aristokratickú spoločnosť plnú predsudkov a pýchy, dokonale vystihla aj pocity hlavných hrdinov - najmä tie Stephenove. To ako vnútri sám so sebou bojoval v otázkach: Je vrahyňa? Mohla by ňou byť? Ak aj áno, mohol by takú ženu milovať? 

Celý príbeh v sebe skrýva isté napätie. Čitateľa núti čítať knihu jedným dychom, pretože túži po poznaní; dovolím si povedať, že sám si kladie otázky hlavného hrdinu. Mary výborne vykonštruovala dej, je vidieť, že v literárnej brandži nie je žiadnym béčkom. Preto sa jej knihy oplatia čítať ;-)

Nedá mi poznamenať, že toto bolo moje prvé stretnutie s rodinou Huxtableovcov a podnietilo vo mne zvedavosť prečítať si aj príbehy Stephenových súrodencov. Minimálne príbeh Katheriny ;-) I keď sa najviac teším na príbeh ich bratanca Cona, ktorý v knihe vyznel ako presný opak Stephena - Anjela. 

Moje hodnotenie: ★★★

Huxtable Quintet
1. First Comes Marriage (Najprv sa vezmeme)
2. Then Comes Seduction (Potom ťa zvediem)
3. At Last Comes Love (Nakoniec príde láska)
4. Seducing an Angel (Jedna noc lásky)
5. A Secret Affair (Šteklivé tajomstvá)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára