pondelok 12. októbra 2015

Tvrdohlavá princezná

Z anglického originálu: The Trouble with Princesses (2013)

Autor:
Tracy Anne Warren

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Zuzana Therová
 

Počet strán: 272

Rok vydania: 2015



Princezná Ariadne z Nordenbourgu je znechutená londýnskou pokryteckou morálkou a túži po nezávislosti. Neverí, že stretne pravú lásku, a tak si namiesto manžela začne hľadať milenca – aj za cenu, že si tým zničí povesť. Keď sa o jej pláne dozvie princ regent Rupert Whyte, v snahe uchrániť princeznú pred škandálom sľúbi, že do tajov telesnej rozkoše ju zasvätí on sám. Zakázané dobrodružstvo plné vášne – to je presne to, o čom Ariadne snívala. Nebude však cena, ktorú zaň zaplatí, privysoká?


"Celé roky stáli proti sebe, zabŕdali do seba ako dve mačky v jednom koši. On podpichoval ju a ona jeho."

Sériu o troch princeznách završuje príbeh Ariadne, ktorá tiež našla lásku svojho života. Kým Emmeline (z príbehu Princezná a gróf) si nažíva v šťastnom manželstve a má dve deti, Mercedes (z knihy Princezná a horal) žije so svojou láskou v Škótsku a teší sa na príchod tretieho potomka, ich najlepšia kamarátka Ariadne je stále slobodná. A veru ani nemá v pláne sa vydávať. Čoskoro dosiahne 25 rokov, získa tak možnosť nakladať s celým dedičstvom už neexistujúceho kráľovstva. No je zvedavá, túži po vášni, po rozkoši, a preto sa rozhodne nájsť si milenca. 

Na plesoch sa nechá pobozkať raz od jedného, raz od druhého nápadníka. Práve bozk je tým ohnivkom, ktoré ju privedie k správnemu mužovi. Ariadne si neuvedomuje, aké riziko podstupuje zakaždým, keď sa s mužom, hoci džentlmenom, ocitá sama. Až kým ju nepristihne Rupert, brat jej najlepšej priateľky Emmy a jej odveký nepriateľ číslo jeden, a názorne jej neukáže, čo všetko jej hrozí, ak s týmto neuváženým správaním sa neprestane. 

Ariadne je však tvrdá hlavička, Rupertove ruky, ani bozky ju nemôžu zastaviť na ceste za hľadaným milencom. A Rupertovi neostáva iné ako mladej princeznej pomôcť. Navrhne jej preto, že on sám sa stane jej milencom, že on sám ju zasvätí do tajov lásky.

Princezná však váha. Keďže ale Rupertove bozky sú iskrivé, hrejivé a nesmierne vášnivé - všetko, čo očakáva od svojho milenca -, pristane na jeho návrh. 

Začínajú lekcie vášne, zároveň skrývanie sa pred spoločnosťou, ba čo viac, pred priateľmi a rodinnými príslušníkmi. Veď Ariadne býva pod jednou strechou s Emmou a Rupertom. Vždy sa k sebe chovali nevraživo, bolo by podozrivé, keby sa odrazu na seba začali usmievať a nemali kusavé poznámky. Na druhej strane sa navzájom nemôžu ani jeden druhému vyhýbať - i to by mohlo byť podozrivé. Čo teda urobia? To si už musí prečítať každý jeden z vás. Ja len dopoviem, že tu začína erotická časť knihy a zároveň i úsmevná. 

Warren vie výborne skĺbiť romantiku, vášeň a humor. V tejto knihe opäť raz dokázala, že historické romance sú jej doménou. Hrdinovia majú vycibrené charaktery, obaja sú tvrdohlaví, čo prináša množstvo zaujímavých potýčok.

Dej plynie hladko a rýchlo. Ku knihe si sadnete a nepustíte ju z rúk, až kým ju celú neprečítate.

Na záver môžem dodať len tri slová: výborné zavŕšenie série!

Moje hodnotenie: ★★★★★

Princess Brides
1. The Princess and the Peer (Princezná a gróf)
2. Her Highness and the Highlander (Princezná a horal)
3. The Trouble with Princesses (Tvrdohlavá princezná)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára