streda 7. októbra 2015

Večerní skandál

Z anglického originálu: Last Night´s Scandal (2010)

Autor: Loretta Chase


Vydavateľstvo: Euromedia Group - Ikar CZ

Český preklad: Jana Jašová

Počet strán: 304

Rok vydania: 2013


Peregrine Lisle mal dojem, že nič nepredčí nádheru vykopávok pod horúcim slnkom v Egypte, ale pri návrate do Londýna sa po rokoch opäť stretáva s romantickou Oliviou Carsingtonovou, svojou kamarátkou z detstva. A pri spoločnom pobyte na škótskom „strašidelnom hrade“ zisťuje, že vášeň je rovnako nezadržateľná, prudká a divoká ako púštna búrka.



Ďalší kúsok od Loretty prináša nezabudnuteľné čítanie. Hrdinovia sú bystrí, vtipní, nie je ťažké si ich zamilovať. 

Názov knihy Večerný škandál je vlastne meno hrdinky Olivie. V spoločnosti ju takto volajú, pretože je nekonvenčná, a kdekoľvek sa objaví, vyvolá škandál. Keďže je krásna, krúti sa okolo nej mnoho ctiteľov. Niekoľkokrát bola už zasnúbená, avšak vždy zásnuby odvolala. A práve týmto sa v spoločnosti preslávila. Na každom plese smotánka očakáva a tipuje, kto bude ďalším v poradí a zaradí sa medzi jej odvrhnutých nápadníkov. 

Peregrine je trochu z iného súdka. Žije v Egypte, kde sa venuje vykopávkam. Rodičia sú z toho nešťastní, jediný kto mu drží palce a drží s ním je Olivia. V kontakte sú od mlada prostredníctvom listov. Tie si pravidelne vymieňajú - prostredníctvom nich sa podporujú a povzbudzujú. 

Keď sa Lisle vráti domov, návrat do Egypta nemá vôbec istý. Rodičia naňho tlačia - chcú, aby ich syn "dostal rozum" a ostal doma, našiel si ženu a mal deti. Vyriešiť to chcú jednoduchým spôsobom. Pošlú ho na "zabudnuté" panstvo do Škótska. Vraj sa tam medzi múrmi panstva potulujú duchovia - nech to dá do poriadku. Nešťastník požiada o pomoc Oliviu. A tá vymyslí plán. Aký? Prečítajte si, mňa mimoriadne pobavila Oliviina vynaliezavosť a prefíkanosť. 

V Škótsku sa obaja hrdinovia zblížia. A zásluhu na tom nebudú mať "iba" strašidlá ;-) Nie, nebojte sa, kniha nie je žiadna fantasy literatúra. Ide o klasickú historickú romancu. Veľmi vydarenú, podotýkam.

Nuž čo? Lorettin štýl sa mi páči. Tiež si ju prečítajte.


Moje hodnotenie: ★★★★

Carsington
1. Miss Wonderful
2. Mr. Impossible
3. Lord Perfect
4. Not Quite a Lady (Tak se dáma nechová)
5. Last Night's Scandal (Večerní skandál)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára