streda 25. januára 2023

Návrat na Vysočinu

Originál: Mad, Bad and Dangerous in Plaid (2015)  

Autor: Suzanne Enoch

Vydavateľstvo: Baronet
 
Preklad: Jana Pacnerová
 
Počet strán: 320
 
Rok vydania: 2020
 
 
Temperamentná Rowena MacLawryová sa vracia na Škótsku vysočinu po úspešnom debute v Londýne a dáva jasne najavo, že už vyrástla zo svojho detského pobláznenia z Lachlana MacTieriho. Jemu to vyhovuje, pretože nikdy nemal v úmysle sa s ňou oženiť. Zrazu však nedokáže ďalej ignorovať skutočnosť, že z neohrabaného dievčatka vyrástla mladá, elegantná a veľmi žiadúca mladá dáma...
 

Tretia kniha zo série o Škandálnych Škótoch patrí Rowene, jedinej dievčine z klanu MacLawryových. Winnie vyrastala spolu s bratmi v škótskej divočine. Behávala všade za nimi a o Lachlanovi, chlapcovi od susedov, ktorý trávil viac času v MacLawryovskom sídle ako doma, vyhlasovala, že si ho vezme za manžela. Pravdaže, na jeho názor sa nikdy nepýtala 😁 Keď dovŕši osemnásť, rozhodne sa zažiť svoj londýnsky debut. Vysočinu pozná ako svoju dlaň, je načase vyletieť z hniezda a obzrieť sa do sveta...

Tri mesiace v Londýne (ktoré sme popri dobrodružstvách, ktoré zažívali jej starší bratia Ranulf a Aaron mohli sledovať v predchádzajúcich dvoch knihách) urobili z Roweny elegantnú mladú slečnu. Svoj škótsky prízvuk zamenila za uhladený anglický a rozhodla sa nájsť si manžela. S tým jej vie dostatočne pomôcť jej brat Ranulf. Vie, že láska je mocná čarodejka, a tak nechce svoju jedinú sestričku nútiť do výhodného dohodnutého zväzku. A po tom, ako povedala, že sa jej otvorili oči a Lachlan nie je muž, ktorý by jej bol hoden, pozve na hrad niekoľko horalov - potencionálnych budúcich manželov. Zámienku má na to dobrú, pozýva ich na svoju svadbu (s krásnou Angličankou Charlotte), takže to nevyzerá tak, akoby ich pozýval na pytačky. 

No i Lachlanovi sa po troch mesiacoch odlúčenia, od jeho večnej prenasledovateľky, otvorili oči. A rozhodne sa Winnie získať pre seba. Podarí sa mu to? Bude vedieť zapáliť rovnaký oheň vo svojej vyvolenej, ako horí v ňom? Alebo dá prednosť inému horalovi, či nebodaj nablýskanému Anglánovi?

Je vidieť, že Suzanne sa drží svojej osvedčenej šablóny. Prvý bozk na strane 70, intímne zblíženie okolo strany 200 a happy end na konci. Úprimne, už by som privítala aj zmenu. Bozk by mohol padnúť skôr, alebo by nás, čitateľov, mohla trochu potrápiť a zaradiť ho neskôr 😉 Hm, uvidíme... možno ma čaká prekvapenie v poslednej knihe tejto série. Len, pro svatýho Ondřeje, dúfam, že postavy nebudú také nerozhodné a detinské ako v tomto príbehu, kedy na každej druhej párnej strane najskôr jeden druhého nechceli, a na každej nepárnej sa láskou k sebe zadúšali. 
 

Moje hodnotenie: ★★★

 
Scandalous Highlanders
1. The Devil Wears Kilts (Ďábel nosí kilt)
2. Rogue With a Brogue (Nezkrotný horal)
3. Mad, Bad and Dangerous in Plaid (Návrat na Vysočinu)
4. Some Like It Scot (Někdo to rád skotské)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára