štvrtok 7. decembra 2017

Neslušný návrh

Originál: The Bedding Proposal (2015)

Autor:
Tracy Anne Warren

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 304

Rok vydania: 2017



Lord Leo Byron sa v poslednom čase nudí, a tak potrebuje rozptýlenie, najlepšie v podobe krásnej ženy. Keď prvý raz zazrie lady Thaliu Lennoxovú, ktorej meno sa spája so škandálnym rozvodom, zaumieni si, že s ňou nadviaže dôverný vzťah. Thalia bola kedysi miláčikom spoločnosti, no teraz žije na jej okraji. Bývalý manžel jej zničil povesť a ona sa zaprisahala, že sa už s nikým nezblíži. Odvážne pokusy Lea získať si jej priazeň však jej rozhodnutie naštrbia a ona prvý raz v živote uvažuje, či nemá zariskovať a vpustiť toho príťažlivého naničhodníka nielen do svojho života, ale aj do svojej postele... 



Veľmi som sa tešila, keď som počula, že Tracy Anne začína písať ďalšie príbehy o Byronovcoch. Bolo to už v roku 2013, keď avizovala (viď rozhovor tu), že plánuje vytvoriť ešte chýbajúce príbehy súrodencov - Lea, jeho dvojčata Lawrenca a ich sestry Esme. Kto by to bol povedal, že odvtedy už ubehlo toľko času? Ale ubehlo. A dnes máme možnosť si prečítať prvý z nich - o Leovi.

Leo je zvodca. Záletník prvej triedy. Nevie, čo si počať s časom, ktorý má, nevie, čo si počať so svojim životom. Hľadá rozptýlenie všade, kde sa dá. A to najnovšie nájde v podobe lady Thalie.

Lady Thalia je osoba, ktorá od lorda Byrona dostane neslušný návrh. Samozrejme ho odmietne. A to dosť razatným spôsobom. Vyšplechne drzému mladíkovi šampanské rovno do tváre. Ona nie je žena, ktorá sa vrhá mužom do postelí. Nech už je jej povesť akokoľvek ťažko poškvrnená, nech už sa o nej šíria akékoľvek reči. Nemieni sa stať niečou korisťou iba preto, že sa tak niekto rozhodol. 

Leo je však pevne rozhodnutý lady dostať. Očarený jej krásou sa jej neustále stavia do cesty a snaží sa nájsť jej citlivé miestečko, cez ktoré by sa dokázal dostať cez jej do železa odetého srdca. A že mu to teda trvalo! To by som ani nečakala. Thalia bola veľmi tvrdý oriešok. Niekedy som z nej mala až zimomriavky. A nebyť náhod (aj úmyselných), ktoré Lea dávali dokopy s Thaliou, tak si chudák mladík asi ani neškrtne. Thalia nebola žena, ktorá by sa nechala zlomiť. Nie rýchlo a už vôbec nie ľahko...

Ich boj som sledovala s veľkou chuťou. Vždy je to zábava, aj keď dopredu viete ako to dopadne. No sledovať, kto dostane koho a ako sa vlastne obaja hlavní hrdinovia zamilujú jeden do druhého ma vždy bavilo. Je fascinujúce na koľko spôsobov sa dá podobný scénar napísať. A Tracy Anne vie presne ako na to. Našla ten správny kľúč, vďaka ktorému je každá z jej kníh vysoko čitateľná. 

Humor, láska, trocha intríg, to všetko sa dá v knihe nájsť, to z nej robí kvalitnú historickú romancu. Tí, ktorí tvorbu Tracy Anne poznajú vedia, že ponúka kvalitu. Nie nadarmo patrí medzi špičku medzi autorkami tohto žánru.

Moje hodnotenie:

Rakes of Cavendish Square
1. The Bedding Proposal (Neslušný návrh)
2. Happily Bedded Bliss (V manželskej posteli)
3. Bedchamber Games (Ľúbostné hry)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára