pondelok 17. septembra 2018

Hriešny dedič

Z anglického originálu: The Wicked Heir (2017)

Autor:
Elizabeth Michels


Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ 

Preklad: Otakar Kořínek

Počet strán: 304

Rok vydania: 2018



Lady Isabelle Fairlynová je romanticky založená slečna, ktorá rada sníva s otvorenými očami. Keď zistí, že Kelton Brice, do ktorého je zaľúbená, sa zasnúbil s jej sestrou Victoriou, rozhodne sa, že do konca sezóny si zaňho nájde primeranú náhradu: jej nastávajúci musí byť šarmantný, skvelý tanečník, musí sa dobre obliekať – skrátka, musí byť dokonalý… a Fallon St. James je všetko iné, len nie dokonalý džentlmen. Ako vodca tajného Spolku náhradných dedičov nemá na lásku čas a väčšinou sa drží v ústraní. Napriek tomu sa medzi ním a Isabelle zrodí priateľstvo a úprimná náklonnosť. A keď potom dievčinu napadne nepriateľ jej otca, ktorý by mohol zničiť spolok a jeho členov, Fallon sa musí rozhodnúť, či bude chrániť svoje životné dielo, alebo riskuje všetko, len aby zachránil ženu, ktorej zvodný úsmev mu berie dych…


Sny sú vrtošiví malí darebáci.

Isabelle odjakživa snívala o veľkej láske. Zamilovať sa pre ňu bolo vždy jednoduché. Muž musel iba spĺňať zopár podmienok, ktoré si vytýčila pre svojho ideálneho princa. Stačilo mať blond vlasy, krásny úsmev, nosiť módne šaty a vedieť tancovať. Nuž, dievča muselo dlho vymýšľať zoznam požiadaviek na svojho budúceho manžela 😆 Na druhej strane, aspoň vidieť, že je skromná a nie veľmi náročná 😉

Jej dlhodobým objavom bol Kelton Brice. V jej očiach dokonalý džentlmen hoden jej lásky. Vôbec nevadilo, že na plesoch si ju nevšímal. Isabelle k jej "nehynúcej" láske stačil iba moment, kedy na ňu sprisahanecky žmurkol. (Nedá mi podotknúť, že mi hrdinka trochu pripomínala moju lásku k Tomovi Cruisovi. Išlo čisto o platonickú lásku, čo mi však nezabránilo sa z nej tešiť 😍 V tomto je Isabella rovnaká. Aj keď, na rozdiel odo mňa, ona má svoju platonickú lásku rovno pred očami, kdežto ja som sa mohla kochať jeho krásou iba cez televízor alebo prostredníctvom časopisov. Nie, v tej dobe internet ešte nebol 😜)

Brice má iné záujmy ako sú vydajachtivé devy. Miluje svoj záhaľčivý život plný dobrodružstva (vďaka Spolku náhradných dedičov), miluje víno a miluje povoľné ženy (skôr ľahkých mravov). Nemá záujem o vážny vzťah a na ženbu nemá ani pomyslenie... až kým sa mu nedopatrením nepodarí do takej situácie dostať. Jeho nevestou ale nebude Isabelle, lež jej dvojča - Victoria. 

Isabelle je z toho v šoku. Netuší, ako sa to stalo ani prečo sa to stalo. Zo svojho sklamania sa vyrozpráva svojmu najlepšiemu priateľovi Fallonovi. Fallon vôbec nie je muž, o akom by mohla snívať. Nie je blondiak, nikdy sa neusmieva, nosí suchopádne oblečenie a vôbec netancuje. Iba raz jej pomohol na jednom z plesov dostať sa z nepríjemnej situácie, a čuduj sa svete, výborne si pokecali. Odvtedy sa z nich (ani nevedeli ako) stali kamaráti. 

Ich priateľstvo sa však posunie do ďalšej fázy po tom, ako neznámy páchateľ (pre Fallona známy) ovalí Isabelle v galérii po hlave a ukradne všetky jej obrazy. Zároveň pri jej tele nechá kompromitujúci list, ktorý hodnoverne napodobňuje jej rukopis. V liste sa páchateľ vyhráža, že existujú ďalšie 3 rovnaké listy a keď ich Fallon neobjaví včas, Isabellina povesť bude ohrozená.

Fallon neváha ani chvíľu. Isabelle ubytuje u seba v dome a jej otcovi pošle odkaz, v ktorom ho varuje pred ich starým nepriateľom. Toho totiž pustili z väzenia a rozhodol sa im pomstiť.

Intrigy, ohováračky, napätie... to všetko čaká na čitateľa tejto romance. Elizabeth už neraz dokázala, že písať historické romance vie, a aj tento, jej šiesty román v poradí, je toho dôkazom. Je vtipný tak akurát, je romantický presne ako sa patrí a je aj napínavý. Čo viac si môže milovník romancí priať?

Pre mňa je Hriešny dedič najlepším dielom celej série.

Moje hodnotenie:

Spare Heirs
1. The Infamous Heir (Divoký dedič)
2. The Rebel Heir (Neskrotný dedič)
3. The Wicked Heir (Hriešny dedič)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára