utorok 14. mája 2019

Nezmazateľný dojem

Originál: A Lating Impression (2011)

Autor:
Tamera Alexander

 
Vydavateľstvo: i527.net


Preklad: Zuzana Venglíková
 

Počet strán: 504

Rok vydania: 2017



Claire Laurentová zo všetkého najviac túži namaľovať niečo, čo jej prinesie uznanie, lenže jej otec od nej žiada, aby kopírovala a falšovala diela. Keď ju okolnosti donútia utiecť z domu, do cesty jej vstúpi právnik Sutton Monroe, ktorý jej preukáže láskavosť tým, že ju nevydá úradom. Keď sa Claire ocitne v prostredí nashvillskej smotánky, začína veriť, že svoj sen preniknúť do sveta umenia má na dosah ruky. No iba ak jej minulosť ostane utajená... Federálne vojsko zničilo Suttonovi domov, zhabalo pozemky a teraz hrozí, že ho pripraví aj o česť jeho rodiny. Vďaka odhodlaniu získať späť, čo mu patrí, odhalí pravdu, ktorá ho môže stáť viac, než si kedy vedel predstaviť. A okrem toho aj ženu, ktorú miluje. 

 
Tamera je úžasná rozprávačka. Dokazuje mi to každou svojou knihou. Výnimkou nie je ani román o maliarke Claire, ktorá sa kvôli rodine dostala do prostredia, v ktorom hrali prím faloš a podvod. Claire totiž po smrti svojej matky prevzala na seba jej úlohu. Maľovať obrazy slávnych umelcov a predávať tieto dokonalé kópie potenciálnym kupcom ako originály. O stránku predaja sa staral jej otec. Bolo iba otázkou času, kým im na tento podvod niekto príde... 

Stalo sa tak aj teraz. Keďže niekto prišiel na to, že sa mu do rúk dostal falzifikát, musia sa Laurentovci zbaliť a opustiť mesto. Clairin strýko už vybavil ubytovanie v novom štáte, v novom meste... avšak veci sa nečakane zvrtnú a skomplikujú. Kým sa Claire v chvate balí, dole v galérii počuje lomoz. Po tom, ako zíde dole, zisťuje, že jej otca niekto ranil. Že je rana smrteľná sa nečakane dozvie Claire až v Nashville, kde urýchlene odchádza. 

Až tu prichádza na to, že jej strýko nehrá čestne. Rozhodne sa preto o seba postarať sama. Okolnosti ju zavedú na sídlo Belmont, kde ju Adelicia Aclenová zamestná. Adelicia je milovníčka umenia a Claire má u nej v impozantnom sídle čo obdivovať. Musí sa mať ale na pozore. Pretože každý jej krok sleduje Sutton Monroe.

Mladý muž cíti, že Claire skrýva nejaké tajomstvo. Za každú cenu ho chce zistiť, pretože jeho prvoradou úlohou je chrániť a brániť Adeliciu Aclenovú. Popri tom ako sa snaží o Claire vysnoriť, čo najviac informácií, sa s ňou nečakane zbližuje. Vraví sa, že láska prichádza nečakane. V tomto prípade to platí úplne. 

V belmontskom sídle nikto netuší, že Claire maľuje. Talent však na seba nenechá dlho čakať a Claire opäť chytá do rúk štetec a farby, aby mohla na obraz zachytiť to, o čom vždy snívala. Aby mohla maľovať slobodne - to, čo chce ona, nie to, čo musí. 

Veci sa trochu skomplikujú, keď Sutton ako začínajúci právnik, dostane do rúk prípad falšovateľov obrazov... Zistenie, že je do toho namočená aj Claire v ňom rozpúta búrku protichodných pocitov.

Príbeh je veľmi romantický. Pri jeho čítaní človek zažíva milióny pocitov. Prežíva s hrdinami všetky ich vzostupy i pády. Tamera vie ako do postáv vliať život, až máte pocit, že ste pri nich a prežívate to, čo oni. 

Jej knihy, prosto, vo vás dokážu vzbudiť to, čo Clairine obrazy - nezmazateľný dojem.

Moje hodnotenie:

Belmont Mansion
1. A Lasting Impression (Nezmazateľný dojem)
2. A Beauty So Rare (Výnimočná krása)
3. A Note Yet Unsung (Nadpozemská melódia)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára