štvrtok 4. marca 2021

Hodváb a oceľ

Originál: Silk and Steel (2000)

Autor: Kat Martin  

Vydavateľstvo: Ikar
 
Preklad: Otakar Kořínek
 
Počet strán: 296
 
Rok vydania: 2020

 

Lady Kathryn Graysonovej ukradne chamtivý strýko majetok a umiestni ju do ústavu pre choromyseľných. Podarí sa jej z neho utiecť v koči lorda Litchfielda. Kathryn inštinktívne cíti, že je to čestný muž – a jej jediná záchrana. Zo zúfalstva sa ho pokúsi zviesť a prinúti oženiť sa s ňou. Lucien Litchfield je fascinovaný Kathryniným intelektom, pevnou vôľou a krásou, no nedokáže milovať ženu, čo ho podviedla. Jeho túžba však začína víťaziť nad nevôľou. Dokáže Kathryn roztopiť srdce z ocele, alebo posilní hodvábnym dotykom prísahu muža, ktorý sa už nechce stať obeťou lásky?


Lady Kathryn je obeťou svojho pažravého strýka. On si svoju budúcnosť predstavuje ako užívanie si peňazí. K tomu, aby tak mohol učiniť je potrebné zbaviť sa svojej netere. Rozhodne sa vyhlásiť ju za nesvojprávnu a pošle ju do ústavu pre choromyseľných. Kathryn však nie je žiadne naivné a hlúpe dievčatko. Je dospelou a rozumnou ženou. Preto sa jej podarí ujsť. Ochranu nájde u lorda Litchfielda, ktorému narozpráva, že ju uniesli a jej sa našťastie podarilo utiecť. Lucien patrí k pravým džentlmenom a neodmietne pomoc "slečinke v núdzi".

Romantický príbeh patrí už ku klasikám. Dejová linka je bohatá na udalosti, čo čitateľa núti obracať stránku za stránkou. Hlavný hrdina sa zmieta medzi rozumom a citom. Je cynik, ktorý neverí na lásku. Vie, že sa musí oženiť a splodiť potomkov, na to si už aj vybral vhodnú manželku, no absolútne nerátal s tým, že sa zamiluje. Navyše do ženy, ktorá mu klamala. Zmietaný neznámymi pocitmi spraví niekoľko hlúpostí. 

Román prináša veľmi pekný príbeh lásky. Páčilo sa mi ako sa Kathryn podarilo vznietiť lásku v mužovi, ktorý jej existenciu popieral. 
 
Príjemné, snivé, hrejivé.

Moje hodnotenie: ★★★★★


Litchfield
1. Nothing But Velvet (Zamatová neha)
2. Silk and Steel (Hodváb a oceľ)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára