streda 11. apríla 2012

Ľadová dáma

Z anglického originálu: Twin of Ice (1985)

Autor: Jude Deveraux

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Eva Zaťková

Počet strán: 304

Rok vydania: 2006

Houston Chandlerová je dobre vychovaná mladá dáma, šťastne zasnúbená s doktorom Leandrom Westfieldom. Netuší, že jej pokojný život sa od základov zmení hneď po príchode krásneho, záhadného Kanea Taggerta. Kane, kedysi chudobný a teraz jeden z najväčších boháčov v kraji, pozve Houston do svojho novo postaveného domu. Tá pozvanie prijme a na schôdzku so snúbencom pošle miesto seba svoje dvojča Blair. Po tom ako Blair strávi s Leandrom noc, pohoršená Houston ruší zasnúbenie. Hoci je pobúrená, v hĺbke duše je šťastná, pretože nech bol jej vzťah s Leem akokoľvek harmonický, cítila, že to nie je to pravé...zatiaľ čo s Kaneom by mohlo byť.


Houston a Blair sú si podobné ako vajce vajcu. Jediné, v čom sa líšia, sú ich povahy. Zatiaľ čo Houston je rozvážna, Blair je impulzívna. Ale hoci je Houston každým kúskom tela "dáma", je milá, poslušná a jej jedinou úlohou je vedenie domácnosti a usporiadavanie spoločenských udalostí, skrýva v sebe jedno tajomstvo. Tým sú jej pravidelné výlety do uhoľnej bane v prevleku za tučnú starenu so sivými vlasmi a čiernymi zubami menom Sadie.

Každý týždeň tam obyvateľom pašuje jedlo. Takže okrem iného je aj statočná a šľachetná. Čo potom, keď všetky tieto svoje "zbrane" využije pri konfrontácii s Kaneom ;-) Hoci Kane má svoje osobitné plány s Houston, trochu mu ich popretrhá láska...

Moje hodnotenie: ★★

Chandler Twins
1. Twin of Fire (Ohnivé dvojča)
2. Twin of Ice (Ľadová dáma)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára