nedeľa 29. apríla 2012

Moje pokušenie

Z anglického originálu: My Seduction (2004)

Autor:
Connie Brockway

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Igor Otčenáš

Počet strán: 264

Rok vydania: 2010



Kate Nashová Blackburnová sa zúfalo snaží, aby so svojimi dvoma sestrami neupadla do chudoby. Odhodlane sa vydáva na cestu do severného Škótska na hrad bohatého markíza. Dúfa, že s jeho pomocou sa jej podarí znovu získať spoločenské postavenie a úctu. Cestou ju však opúšťa slúžka i pohonič a ona sa ocitne v zapadnutom hostinci zoči-voči drsným zabijakom. Nečakane jej prichádza na pomoc Christian MacNeill, ktorý kedysi zložil prísahu, že bude ju a jej rodinu ochraňovať. Ponúkne jej sprievod na hrad Parnell, aj keď Kate inštinkty varujú, aby neverila tomuto neotesanému, nebezpečnému človeku. Čoskoro však zistí, že za drsným zjavom horala a vojaka sa skrýva ohľaduplný, kultivovaný človek. 


Odjakživa mám slabosť pre príbehy, v ktorých sa hlavná hrdinka vydáva na cestu buď za svojim nastávajúcim alebo pre naplnenie pomsty či z celkom iných dôvodov; hlavný hrdina jej po ceste robí spoločnosť - bráni ju, chráni a v neposlednom rade miluje :-)

Tento príbeh je taký istý. Hoci by sa mohlo zdať, že opakovaný námet môže byť nudný, omyl je pravdou. Dej je svojrázny, zaujímavý, príbeh oplýva romantikou. Číta sa ľahko a rýchlo. Čo je bonus, hrdinovia nie sú úplne dokonalí, aj Kate, aj Kit majú svoje chyby. Možno aj preto ich príbeh čitateľa vtiahne naplno ;-)

Hm, doteraz mi ale nejde z hlavy predstava ako Kit ráčkuje. Predsa len, keď si vybavím anglický jazyk a ich výslovnosť písmenka r - to tam predsa ráčkuje každý... Ako to autorka s tým ráčkovaním vlastne myslela? Hm...

Moje hodnotenie: ★★★

Rose Hunters
1. My Seduction (Moje pokušenie)
2. My Pleasure
3. My Surrender

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára