nedeľa 29. apríla 2012

Neskrotná nevesta

Z anglického originálu: The Hellion Bride (1992)

Autor:
Catherine Coulter

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Marína Gálisová

Počet strán: 272

Rok vydania: 2010




Jamajka, jún 1803. Ryder Sherbrooke, búrlivák a zvodca, prichádza z Anglicka na rodinnú plantáž, aby tam vyriešil problém s údajnými nadprirodzenými javmi. Jeho pozornosť však ihneď zaujme ďalšia „záhada“: iba devätnásťročná, zato vraj mimoriadne skúsená Sophie Stantonová Grevillová, o ktorej sa klebetí, že má viacerých milencov. Krásna dievčina začne zvádzať aj Rydera, a hoci sa mladému šľachticovi veľmi páči, prekážajú mu jej vyzývavé spôsoby. Inštinkt znalca žien mu napovedá, že úloha svetáckej zvodkyne Sophie nepristane, a rozhodne sa zistiť, aké tajomstvo skrýva pod touto cynickou maskou... 


Ach, ako len vedia tie médiá zavádzať. Romantic Times napísal, že kniha má neodolateľne príťažlivých hrdinov, vášnivé ľúbostné vzťahy i pútavý dej plný temných tajomstiev a napätia. Tajomstvá má, aj keď nie sú až také temné, ale napätie si predstavujem vykreslené krajšie, vystupňované lepšie, aby bolo menej predvídateľné. 

Hoci vyzeral príbeh nádejne, najmä keď sa dej odohrával na Jamajke, asi v polovici knihy prišlo veľké sklamanie. Všetok dobrý dojem pokazil návrat do Anglicka, ktorý zaklincoval prízrak - plačúca nevesta. 

Tuším si musím od Catherine prečítať niečo mimo série neviest, aby som sa nestretla s prízrakom - len či také niečo napísala... inak bude u mňa táto spisovateľka nadobro odpísaná.


Moje hodnotenie: ★★

Sherbrooke
1. The Sherbrooke Bride (Nechcená nevesta)
2. The Hellion Bride (Neskrotná nevesta)
3. The Heiress Bride (Bohatá nevesta)
4. Mad Jack (Nevesta v prestrojení)
5. The Courtship (Divoká nevesta)
6. The Scottish Bride (Farárova nevesta)
7. Pendragon
8. The Sherbrooke Twins
9. Lyon's Gate
10. Wizard's Daughter
11. The Prince of Ravenscar

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára