nedeľa 29. apríla 2012

Váhavý nápadník

Z anglického originálu: Reluctant Suitor (2003)

Autor: Kathleen E. Woodiwiss

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Marína Gálisová

Rok vydania: 2003

Počet strán: 272


Suttonová má krásu, šarm, bohatých rodičov, šľachtický titul, húfy viac i menej vhodných nápadníkov. Zdalo by sa, že ju čaká ružová budúcnosť. Pred oltár sa jej však nechce. Keď sa na panstvo svojich rodičov vráti Colton Wyndham, rozpúta sa jej v srdci búrka. 
Adrianu a Coltona viaže dohovor ich rodín a zásnubná zmluva. Tú už raz Colton odmietol pred šestnástimi rokmi a ušiel z domu. Teraz sa vrátil a zisťuje, že z dievčatka, ktoré mu otec chcel nanútiť vyrástla prekrásna mladá žena. Zdá sa, že sa na manželstvo s ňou dá nahovoriť, no sám si nie je istý, či si viac necení svoju nezávislosť.


Podľa zmluvy sa má Colton deväťdesiat dní dvoriť očarujúcej Adriane. A ak ju ani potom nebude chcieť za ženu, podmienky zmluvy sa zrušia a ostane voľný. Adriana, ktorú už raz Colton odvrhol, však tiež netúži po spojení s ním v zväzku manželskom - aj keď niekedy som mala pocit, že ju autorka chce vykresliť ako stále hlúpo zamilované dievčatko. Jej ranené srdiečko ani urazená pýcha neboli opísané hodnoverne. Rovnako sa nedalo vyznať ani v Coltonovi. Raz ju nechcel, potom zrazu chcel, znova nechcel a odrazu bum! a boli svoji.   
Mám pocit, že čím viac Kathleen písala, tým jej knihy boli slabšie a ani trochu nedosahovali úroveň jej skvostných diel: Popol vo vetre, Osudom spojení či Plameň a kvet.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára