pondelok 9. apríla 2012

Zvodcov sľub

Z anglického originálu: A Rake´s Vow (1998)

Autor:
Stephanie Laurens

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Miriam Ghániová


Počet strán: 280


Rok vydania: 2011



Vane Cynster, známy búrlivák a zvodca netúži po manželskom chomúte, ba dokonca si sľúbil, že sa nikdy neožení a nedá sa skrotiť žiadnej žene. Keď však jedného dňa spozná pôvabnú, duchaplnú, no poriadne tvrdohlavú Patience Debbingtonovú, pochopí, že našiel tú pravú, a začne sa uchádzať o jej ruku.


Nezdalo sa mi, že by bol Vane až taký "búrlivák", ktorý sa nechce nikdy oženiť. V románe nebol takto vykreslený. Zvodca áno, búrlivák nie.

Väčšina deja sa odohráva v sídle Bellamy Hall, kde sa u Minnie Bellamyovej stretáva vcelku hojný počet ľudí. Celý príbeh je obohatený o detektívnu zápletku, pretože v dome záhadne miznú staré veci, ktoré nemajú žiadnu hodnotu, cenné sú iba ak spomienkami. Napriek tomu miznú. Naviac sa v neďalekých zrúcaninách zjavuje prízrak. Vane, ktorý sa zastavil po ceste u svojej tety iba pre to, aby sa vyhol búrke, sa rozhodne prijať ponuku tety a ostať niekoľko dní v jej sídle. Chce jej pomôcť nájsť zlodeja a dolapiť "prízrak". Popri tom všetkom sa zamotáva do osídiel krásnej Patience, ktorá mu tvrdohlavo odoláva.

No a polovicu knihy sa ju snaží presvedčiť, aby si ho vzala za muža... hm, keby mal byť opísaným búrlivákom a zarytým zástancom života starého mládenca, myslím, že by  Patience najskôr ponúkol úlohu milenky a nehrnul by sa hneď do svadby (myšlienka vziať si ju mu navyše skrsla v hlave skôr než ju dostal do postele!). Takže opakujem: zvodca áno, búrlivák nie.

Moje hodnotenie: ★★

Cynster
1. Devil's Bride (Diablova nevesta)
2. A Rake's Vow (Zvodcov sľub)
3. Scandal's Bride (Škótska nevesta)
4. A Rogue's Proposal (Skrotenie zvodcu)
5. A Secret Love (Záhadná grófka)
6. All About Love (Všechno o lásce)
7. All About Passion (Všechno o vášni)
8. The Promise in a Kiss
9. On a Wild Night (Muž ve stínu)
10. On a Wicked Dawn (Hříšný úsvit)
11. The Perfect Lover (Dokonalá milenka)
12. The Ideal Bride (Ideální nevěsta)
13. The Truth about Love (Pravda o lásce)
14. What Price Love? 
15. The Taste of Innocence
16. Where the Heart Leads
17. Temptation and Surrender

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára