štvrtok 8. apríla 2021

Hodina bez výčitiek

Originál: An Hour Unspent (2018)

Autor: Roseanna M. White

Vydavateľstvo: i527.net

Preklad: Daniela Hrúziková

Počet strán: 424

Rok vydania: 2020

 

Kedysi jeden z najšikovnejších londýnskych zlodejov Barclay Pearce dal zbohom zločinu a svoje schopnosti využíva v prospech vlasti zmietanej vojnou. Jednou z jeho úloh je dohliadať na talentovaného konštruktéra, ktorý pracuje ako hodinár. Po tom, ako zachráni jeho dcéru pri prepadnutí, si začne klásť otázky, čo mu môže priniesť budúcnosť. 
Evelina Manningová neochvejne sníva o nezávislosti a bojuje za ňu. Zaručene však nikdy nemala v pláne, aby kvôli tomu jej snúbenec zrušil zásnuby a narukoval na front. Keď sa záhadný záchranca vráti do vily Manningovcov, aby sa od jej otca naučil opravovať hodiny, nedokáže si pomôcť. Začne sa o neho zaujímať. Čoskoro však pochopí, že s Barclayom Pearceom to nie je také jednoduché.  
 

Predtým ako som sa pustila do čítania posledného príbehu v sérii Shadows Over England, ani vo sne mi nenapadlo, že sa mi bude tak páčiť. Začítavala som sa doňho len s malou dušičkou, nevediac, že to pre mňa bude ten najlepší diel! Stalo sa. A ja sa nesmierne teším 👏👏👏


Roseanna ma opäť raz prekvapila. Svojou bohatou fantáziou, úžasne vystavaným príbehom, skvelými charaktermi postáv (čo sa dalo čakať, keďže Barclaya sme mali možnosť poznať už z predchádzajúcich častí - a úprimne, na jeho príbeh som sa nedočkavo tešila). 

Barclay je muž mnohých tvárí. Kedysi talentovaný zlodej, dnes vládna spojka. Pri práci pre vládu využíva svoje zocelené danosti a rokmi nadobudnuté znalosti. Barclay ako hlava rodiny niekoľkých sirôt, ktoré v živote túžili niečo dosiahnuť. Barclay ako muž, ktorému Boh dopraje nájsť/spoznať lásku 💕

Barclay spoznáva Evelinu netradičným spôsobom. Zachráni ju pri prepadnutí. To, že ich stretnutie nebolo náhodné zistí, keď sa dozvie, že Evelina je dcérou muža, na ktorého má dávať pozor. Pán V ho totiž poveril úlohou sledovať talentovaného hodinára...
 
Evelina je svojráznou hrdinkou. Má moderné názory a silného ducha. Tiež je však ženou, ktorá o sebe často pochybuje - ako aj o veciach, ktoré sa dejú v jej živote. Nuž ale, nie každý z nás robí v živote len správne rozhodnutia. K tým sa musí dopracovať postupne. Pretože často sa to, čo sa zdá byť v danej chvíli správne ukáže ako nesprávne, a naopak. 
 
Obaja hrdinovia sa spoznávajú, formujú a rastú popri udalostiach, ktoré prináša vojnová doba. Bolo fascinujúce sledovať tento prerod, posun. 
 
Autorka touto knihou dopriala čitateľom nesmierne pútavý príbeh založený na skutočných historických udalostiach, pri ktorom si prídu na svoje nie len milovníci historických románov, ale aj fanúšikovia ľúbostných románov, stúpenci kresťanskej literatúry, či náruživí čitatelia akčných a dobrodružných príbehov. 
 
Bravó!
 

Moje hodnotenie: ★★★★★

 
Shadows Over England
1. A Name Unknown (Muž bez mena)
2. A Song Unheard (Pieseň bez nôt)
3. An Hour Unspent (Hodina bez výčitiek)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára