pondelok 22. júla 2013

Vévoda a já

Z anglického originálu: The Duke and I (2000)

Autor:
Julia Quinn
 
Vydavateľstvo: Euromedia Group

Český preklad: Zdeňka Zvěřinová
 

Počet strán: 304

Rok vydania: 2004, 2007



Simon Basset, vojvoda z Hastingsu, vymyslel plán ako sa zbaví všetkých dohadzovačiek a vydajachtivých dievčat. Predstiera náklonnosť k Daphne Bridgertonovej, mladšej sestre svojho priateľa Anthonyho, s ktorou uzavrie dohodu, že sa jej bude naoko dvoriť. Hoci sa nechce ženiť, na Daphne je niečo, čo mu zrýchľuje tep. Daphne rýchlo zabúda, že Simonovo dvorenie je iba hra. Či už za to môže okúzľujúci pohľad jeho prenikavých modrých očí, alebo to, čo cíti v jeho objatí, jedno je isté - postupom času sa do vojvodu naozaj zamiluje. Musí si však dať pozor, aby jej vojvoda, ktorý prisahal, že ostane navždy slobodný, nezlomil srdce.


Nádherné. Čudujem sa, ako takú skvelú knihu mohli naše vydavateľstvá prehliadnuť?!! >-( Ešteže máme bratov Čechov... :-)

Dielo je romantické, plné humoru, neočakávaných aj očakávaných zvratov, dej plynie hladko, ľahko, svižne a ponúka tak mimoriadny čitateľský zážitok :-) 

Charaktery hlavných hrdinov sú v knihe veľmi dobre vykreslené, no nezaostávajú ani vedľajšie postavy ako je napríklad Daphnina matka Violet, alebo súrodenci Anthony, či Colin... a to sa až tak často nevidí!

Navyše trefné hlášky záhadnej lady Whistledownovej knihu výborne dopĺňajú.

Ak vám teda náhodou toto dielo ušlo, rozhodne to napravte! Kniha vskutku stojí za jedno, dve, tri, štyri... prečítania ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Bridgerton
1. The Duke and I (Vojvoda a ja; Vévoda a já)
2. The Viscount Who Loved Me ( -; Vikomt, který mě miloval)
3. An Offer from a Gentleman ( -; Nevhodný návrh)
4. Romancing Mr. Bridgerton (Romantický pán Bridgerton; Čekanka)
5. To Sir Philip,with Love ( -; S láskou, Eloise)
6. When He Was Wicked (Spaľujúca vášeň; Nečekaná láska)
7. It's in His Kiss ( -; Poznáš to z polibku)
8. On the Way to the Wedding
(Na ceste k sobášu; Před svadbou)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára