pondelok 18. augusta 2014

S láskou, Eloise

Z anglického originálu: To Sir Phillip, with Love (2003)

Autor:
Julia Quinn
 
Vydavateľstvo: Euromedia Group

Český preklad: Zdeňka Zvěřinová
 

Počet strán: 280

Rok vydania: 2006, 2010



Vdovec sir Phillip Crane vie, že Eloise Bridgertonová je stará panna, a tak ju požiada o ruku. Domnieva sa totiž, že je to prostá, nenáročná dievčina, ktorá zúfalo čaká na ponuku na sobáš. Avšak krásna žena na jeho prahu rozhodne nie je nesmelá... Eloise Bridgertonová rozhodne nemá v pláne vydať sa za muža, ktorého nikdy nevidela...no skôr než sa nazdá, sedí uprostred noci v prenajatom koči a ide za mužom, ktorý - ako tajne dúfa - sa k nej dokonale hodí. No mýli sa. Dokonalý manžel by predsa nebol náladový a nechoval sa ako neotesanec a tupec. Hoci je na pohľad pekný, je úplne iný ako džentlmeni, ktorí sa predháňajú v žiadostiach o Eloisinu ruku. Akonáhle sa ale usmeje... a pobozká ju... svet naokolo prestáva existovať...


Knižka si zaslúži chváliť, chváliť a ešte raz chváliť. Autorka v nej nezaprela svoj pisateľský talent a čitateľovi v nej namiešala moje obľúbené prvky: humor, romantiku a sarkazmus ;-) Aj keď mi prišlo trochu "uletené" ako Eloise vycestovala za cudzím mužom bez toho, že by vôbec niekomu dala vedieť prečo, načo, začo... (za čo som musela strhnúť jednu hviezdičku) autorka to podala výborným spôsobom, a tak na tento "nepatrný detail" človek počas čítania aj rád zabudol :-)

Je zaujímavé, že v temer každej knihe o Bridgertonovcoch zakomponovala Julia Quinn scénu, v ktorej súrodenci navzájom súťažia - tentoraz to bolo v športovej disciplíne strieľanie z pušky do terča. V týchto scénkach autorka využíva súrodenecké slovné doťahovačky. Tieto vydarené a častokrát vtipné dialógy môžu niekomu prekážať alebo ho nudiť, no ja sa pri nich vždy výborne zabávam a plne si ich vychutnávam.   

Kto teda ešte nemá túto časť prečítanú, má najvyšší čas to napraviť! ;-) 

Moje hodnotenie: ★★★

Bridgerton
1. The Duke and I (Vojvoda a ja; Vévoda a já)
2. The Viscount Who Loved Me ( -; Vikomt, který mě miloval)
3. An Offer from a Gentleman ( -; Nevhodný návrh)
4. Romancing Mr. Bridgerton (Romantický pán Bridgerton; Čekanka)
5. To Sir Philip,with Love ( -; S láskou, Eloise)
6. When He Was Wicked (Spaľujúca vášeň; Nečekaná láska)
7. It's in His Kiss ( -; Poznáš to z polibku)
8. On the Way to the Wedding
(Na ceste k sobášu; Před svadbou)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára