sobota 3. septembra 2016

Môj škandalózny vikomt

Z anglického originálu: My Scandalous Viscount (2012)

Autor:
Gaelen Foley

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Ľuba Kukučková
 

Počet strán: 288

Rok vydania: 2013



Sebastian Walker, vikomt Beauchamp prezývaný Beau je najmladší člen klubu Inferno a vychýrený zvodca. Zatiaľ čo sa jeho spolubojovníci vydávajú do Bavorska, aby zlikvidovali nepriateľských prometeovcov, Beau musí doma čeliť vypočúvaniu v Parlamente. Jedného večera sa krásna a bystrá Carissa Portlandová vďaka svojej zvedavej povahe zapletie do pasce nastraženej na Beaua a nechtiac mu zachráni život. A kolotoč ľúbostných zápletiek, intríg a nečakaných zvratov sa rozkrúca...



Ďalšia kniha o Klube Inferno pokračuje tam, kde skončila tá predchádzajúca, avšak namiesto nemeckých hôr sa dej odohráva v Anglicku. Čitateľ tak získava možnosť pozrieť sa na ťažké boje udatných mužov z ich domácej pôdy. I keď doma, čiže v Londýne, ostal iba jediný z nich - Beauchamp. Z trojice, ktorú tvoril s Nickom a Trevorom ostal sám. Okrem toho, že po nich pátra, musí tiež čeliť zvedavým otázkam vlády.

Takže, kým Beauovi parťáci bojujú v Bavorsku, Beau musí "hasiť požiar" doma, v Londýne. Vláda na neho neustále tlačí, chce vedieť, kde sú členovia Rádu a čo presne robia, Beau im to však nemôže prezradiť. Je ako medzi dvoma mlynskými kameňmi a nevie, kedy ho úplne prevalcujú. 

Do toho všetkého sa navyše zamotá krásna Carissa. Tá chce vedieť, kde sú jej priateľky Daphne a Kate. Keďže sa ukrývajú na tajnom mieste, aby boli chránené (ako aj ostatné manželky hrdinov z predchádzajúcich dielov série), Sebastian jej to nemôže prezradiť. No dievčina neprestane domŕzať. A Beau jej iba ťažko odoláva, pretože ho nesmierne priťahuje...

Hlavní hrdinovia tejto knihy sú ako oheň a voda. Kým Beau, prezývaný v spoločnosti ako Krásavec, je vyzvedač, ktorého povinnosťou je udržať všetky kráľovské záležitosti v utajení, Carissa je zvedavá malá klebetnica, ktorá vášnivo rada odhaľuje tajomstvá. Môže medzi týmito dvoma ľuďmi vzniknúť náklonnosť? Nuž, čuduj-sa-svete, môže :-)

Gaelen opäť napísala pekný príbeh, v ktorom svoju hlavnú úlohu hrá láska, vedľajšiu napätie, dráma, boje a intrigy a nezabudla podať správu ani o konaní hrdinov ostatných kníh zo série o neslávne slávnom Klube Inferno.

Moje hodnotenie: ★★★★

Inferno Club
1. My Wicked Marquess (Môj zvrhlý markíz)
2. My Dangerous Duke (Môj nebezpečný vojvoda)
3. My Irresistible Earl (Môj neodolateľný gróf)
4. My Ruthless Prince (Môj krutý princ)
5. My Scandalous Viscount (Môj škandalózny vikomt)

6. My Notorious Gentleman (Môj hriešny džentlmen)
7. Secrets of a Scoundrel
(Zvodcove tajomstvá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára