utorok 17. februára 2015

Nevhodná nevesta

Z anglického originálu: An Unsuitable Bride (2012)

Autor:
Jane Feather  


Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ 

Preklad: Miriam Ghaniová

Počet strán: 280

Rok vydania: 2015


Alexandra Douglasová sa po otcovej smrti ocitla v nezávideniahodnej situácii, keďže všetok rodinný majetok pripadol bratancovi Stephenovi. Aby uživila seba i mladšiu sestru, musí si nájsť prácu. Preto keď Stephen uverejní oznam, že hľadá niekoho na katalogizovanie vzácnej knižnice v rodinnom sídle Combe Abbey, Alexandra nezaváha a v prestrojení sa uchádza o prácu knihovníčky. V tom čase zavíta do Combe Abbey aj Peregrine Sullivan. Záhadná knihovníčka s peknými sivými očami ho od prvej chvíle neodolateľne priťahuje...
 

Po ostatných dvoch častiach série o Blackwaterovských nevestách som si už začínala myslieť, že Jane nám chradne a na staré kolená stráca predstavivosť. Našťastie celú sériu zachraňuje posledná časť o Peregrinovi. Tu vidieť, že autorku fantázia neopustila, a dokazuje, že po toľkých románoch, čo má za sebou, ešte vie napísať pútavý kúsok.

Hlavná hrdinka je prefíkaná žena, a popravde, ani v päte by mi nenapadlo, že sa podujme na niečo také brilantné a úskočné. Nedá mi nepochváliť autorku za tento jej skvelý ťah. Pravdou je, že Alex do domu Stephena neprišla iba katalogizovať jeho knižnicu. Dievča má za ušami!

Perry ako jediný zisťuje, že slečna Alexandra Hathawayová nie je tou, za ktorú sa vydáva. A snaží sa celej veci prísť na koreň. Alexine pekné sivé oči mu nedajú spávať :-) Pravdaže, odhalí malú - veľkú lož záhadnej knihovníčky. 

Alexandru Perry vyvádza z mieri a bojí sa, že sa prezradí. To je veru to posledné, čo potrebuje. Navyše ju sympatický mladík nesmierne priťahuje. Snaží sa však tieto city v sebe potlačiť. Ide jej o dobro nielen svoje, ale aj jej mladšej sestry Sylvie. A nedajbože, aby vo svojom poslaní zlyhala!

Kniha nie je len pútavá, ale tak trochu i dobrodružná. Hlavná hrdinka je tvrdohlavá a ide si za tým, čo si predsavzala - aj keď by už nemusela, pretože Perry jej ponúka iné riešenie. Nakoniec na svoju svojhlavosť doplatí... a keď už hrozí, že všetko skončí zle, prichádza záchrana v podobe Peregrina.

Romantika, napätie, tajomno, aj to sú ingrediencie, pre ktoré sa ju oplatí prečítať ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Blackwater Brides
1. Rushed to the Altar (Dlhá cesta k oltáru)
2. A Wedding Wager (Svadobná stávka)
3. An Unsuitable Bride
(Nevhodná nevesta)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára