sobota 14. februára 2015

Búrlivé vyznanie

Z anglického originálu: Stormy Persuasion (2014)

Autor:
Johanna Lindsey

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Monika Srnková

Počet strán: 320

Rok vydania: 2015



James Malory sa chystá na plavbu do Ameriky, aby tam uviedol do spoločnosti svoju dcéru Jacqueline. Mladá dáma si cestu nevie predstaviť bez sesternice a nerozlučnej priateľky Judith, a tak presvedčia rodičov, aby sa k ním Judith pridala. Obe krásky sa na cestu tešia a zaumienia si, že sa za žiadnu cenu nezaľúbia hneď počas prvej spoločenskej sezóny. Judithine plány však naruší stretnutie s duchom, s ktorým sa kedysi stretla v starom strašidelnom sídle a v myšlienkach ju máta už celé roky. Tým duchom nie je nik iný ako Nathan Tremayne, pašerák so slučkou okolo krku. Nathan sa zamestná na lodi, rozhodnutý splniť v Amerike tajnú misiu, a tak si zabezpečiť milosť. Na otvorenom mori sa medzi príťažlivým kriminálnikom a mladučkou zlatovláskou rozpútajú vášne.


Romanca presne taká ako má byť ;-) 

Autorka nám prináša ďalší príbeh obľúbených postavičiek rodiny Maloryovcov. Tentoraz sú už známi protagonisti o niekoľko rokov starší, a lásku si hľadajú ich deti. Judith a Jack, nerozlučné sesternice, čitateľ Johanny Lindsey pozná aj z predchádzajúcich kníh - dospeli a vyrástli do krásy. A Johanna im dopriala samostatné príbehy lásky. Tento prvý patrí Judith, dcére Anthonyho. Tá je na rozdiel od Jack viac ženskejšia, jemnejšia a láskyplnejšia. Obe sa tešia na svoju prvú spoločenskú sezónu, a sľubujú si, že sa nezamilujú hneď v ten rok, že si jednoducho užijú sezónu a o prípadných manželoch budú rozmýšľať až v ďalšej sezóne. Sezónu majú rozbehnúť najskôr v Amerike, potom v Anglicku. No, nejako sa to skomplikuje už na ceste do Ameriky...

Príbeh nám predstavuje obe dievčatá, no prím hrá Judith, ktorá dievčenskú dohodu poruší ako prvá. Zamiluje sa na lodi do Nathana, muža s neznámou minulosťou. Niečo ju k nemu priťahuje už od samého začiatku a vyhľadáva jeho prítomnosť. Nathan k jej pôvabom nie je ľahostajný, no ako správny džentlmen sa snaží držať "na uzde". Obzvlášť po tom, ako zistí, kto je jej otec ;-) Napriek tomu, láska tých dvoch si k sebe nájde cestu. 

Kniha je šťavnatá, plná lindseyovského humoru, je navyše dobrodružná a romantická. Charaktery postáv sú vykreslené dostatočne, väčšinu povahových vlastností čitateľ vyčíta z ich konania (našťastie nie iba z opisov).

Odporúčam čítať nie len fanúšikom Maloryovcov, ale i milovníkom klasických romancí. Ja sama som si vďaka tomuto príbehu pripomenula, prečo patria Maloryovci medzi moje obľúbené série ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Malory Family
1. Love Only Once (Miluj len raz)
2. Tender Rebel (Nežná rebelka)
3. Gentle Rogue (Nežný darebák)
4. The Magic of You (Čaro mladosti)
5. Say You Love Me (Vyznaj mi lásku)
6. The Present (Tajomný dar)
7. A Loving Scoundrel (Zamilovaný darebák)
8. Captive of My Desires (V zajatí túžob)
9. No Choice But Seduction (Neodolateľne zvodná)
10. That Perfect Someone (Niekto dokonalý)

11. Stormy Persuasion (Búrlivé vyznanie) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára