utorok 10. apríla 2012

V zajatí túžob

Z anglického originálu: Captive of My Desires (2006)

Autor: Johanna Lindsey

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Tamara Chovanová

Počet strán: 256

Rok vydania: 2007



Neplnoletá Gabrielle Brooksová sa po smrti svojej matky vyberie hľadať svojho otca. Na svoje prekvapenie zistí, že jej otec je pirát žijúci v Karibiku. Po niekoľkých rokoch žitia s ním ju otec pošle späť do Anglicka za Jamesom Malorym, ktorý sa má postarať, aby si našla primeraného manžela. V Londýne je Gabrielle sprevádzaná na spoločenské akcie Maloryho ženou a jej bratom Drewom Andersonom – okúzľujúcim americkým námorným kapitánom. Napriek tomu, že ho Gabby priťahuje, nechce s ňou mať nič spoločné, pretože sa vydajachtivým ženám vyhýba na míle. Gabrielle však nie je odolná voči Drewovmu šarmu a rozhodne sa ho získať. Keď ale okolo nej deň pred odchodom do Ameriky vyvolá škandál, Gabby mu prisahá pomstu. Pomocou otcových priateľov sa zmocní jeho lode a pekný kapitán sa stane jej zajatcom. Po čase aj zajatcom jej túžob...



Opäť jedna skvelá chuťovka z pera pani Lindsey. Príbehy, ktoré píše o rodine Maloryových sú jedným slovom unikátne. Milujem humor, ktorý do nich dáva a preto si ich vždy s chuťou zas a znova prečítam. V tejto knihe síce nerozoberá príbeh jedného z členov Maloryovej rodiny, ale Jamesovho švagra Drewa Andersona. I tak však srší typický lindseyovský vodopád vtipných hlášok (tentoraz najmä z úst papagája alias Slečny Carly) a hlavní hrdinovia sa najskôr vôbec „nemusia“, ale vzájomnej príťažlivosti dokážu len ťažko odolávať a tak sa nakoniec stane presne, čo sa očakáva.

Jediné, čo mi kazilo celkový dojem bolo „protivné“ vykanie si Jamesa a jeho ženy George. Pani prekladateľke mal niekto povedať, že v predchádzajúcich knihách si veselo tykali.

Moje hodnotenie: ★★
 
Malory Family
1. Love Only Once (Miluj len raz)
2. Tender Rebel (Nežná rebelka)
3. Gentle Rogue (Nežný darebák)
4. The Magic of You (Čaro mladosti)
5. Say You Love Me (Vyznaj mi lásku)
6. The Present (Tajomný dar)
7. A Loving Scoundrel (Zamilovaný darebák)
8. Captive of My Desires (V zajatí túžob)
9. No Choice But Seduction (Neodolateľne zvodná)
10. That Perfect Someone (Niekto dokonalý)

11. Stormy Persuasion (Búrlivé vyznanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára