utorok 24. februára 2015

Milovať vojvodu

Z anglického originálu: Must Love Dukes (2014)

Autor:
Elizabeth Michels


Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ 

Preklad: Otakar Kořínek

Počet strán: 248

Rok vydania: 2015


Lillian Phillipsová nikdy nemala ustlaté na ružiach. Po smrti rodičov sa jej bratia dali na hazard, a keď im dlhy prerástli cez hlavu, začali rozpredávať rodinné cennosti. Zúfalá snaha zachrániť zo záložne aspoň otcove obľúbené hodinky vženie Lily do náručia príťažlivého muža. Po noci plnej horúcej vášne Devon Grey, vojvoda z Thornwoodu, zistí, že krásna neznáma je preč a s ňou i jeho nové hodinky. Keď ich po roku náhoda opäť zvedie dohromady, vojvoda zahorúca začne kuť pomstu...


Vcelku príjemné romantické dielko.

Autorka na poli literárnom ešte nie je dlho, dalo by sa povedať, že je nováčikom. Na svojom konte má zatiaľ iba tri knihy (a hneď sériové, hm). Hrdinami jej debutu sú Lily a Devon. Ona je pomaly označovaná za starú dievku, má 24 rokov a troch bratov. Dvaja z nich (ten tretí je čiernou ovcou rodiny) ju chcú za každú cenu vydať - výhodne. Nech reku neostane niektorému z nich na krku. On je v spoločnosti známy ako "bláznivý vojvoda". Bláznivý bol Devonov otec a tak si miestna pospolitosť myslí, že bláznovstvo je choroba, navyše dedičná! a Devon týmto neduhom taktiež trpí. Pravdou je, že Devon v nich sám túto domnienku, svojimi skutkami, rád utvrdzuje. Keď sa ona a on stretnú, o zábavu nie je núdza. 

Hneď v úvode to autorka dobre roztočila. Páčilo sa mi ako hrdinov zviedla dokopy, ako medzi nimi okamžite preskočila iskra a vzápätí na to vzplanuli vášne :-) A potom sa ráno Lily zobudila, ukradla Devonovi hodinky (kvôli ktorým sa vybrala do Londýna, pretože pôvodne patrili jej otcovi, no jej šikovní bratia ich stihli predať) a zmizla.

Trvalo rok, kým sa ich cesty opäť pretli. Nečakane, v Londýne na plese medzi smotánkou. Devon sa rozhodol, že tentoraz mu kráska s modrými očami, kvôli ktorej dlhé mesiace nemohol spávať a takmer obrátil Londýn hore nohami, už tak ľahko neujde. A hádajte čo? Neušla :-)

Elizabeth Michels vo svojej prvotine namiešala poriadnu dávku romantiky, humoru a napätia. Kniha sa číta sama. Autorka nasadila celkom vysoko latku, tak snáď ju nepodlezie vo svojich ďalších dielach ;-)

Ak teda chcete skúsiť neokúkanú autorku, trochu sa zasmiať a prežiť pár príjemných chvíľ s romantikou, Milovať vojvodu by pre vás mohla byť tá správna voľba.

Moje hodnotenie: ★★★★

Tricks of the Ton
1. Must Love Dukes (Milovať vojvodu)
2. Desperately Seeking Suzanna (Zaľúbený lord)
3. How to Lose a Lord in 10 Days Or Less (Ako prísť o lorda

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára