štvrtok 7. novembra 2013

Milenka na jednu noc

Z anglického originálu: The Bridemaker (2002)

Autor:
Rexanne Becnel
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 264

Rok vydania: 2012



Hester Poitevantová si zarába na živobytie tým, že v Mayfairskej akadémii učí mladé dámy, ako uloviť vhodného manžela. A zatiaľ čo jej zverenkyne tancujú a flirtujú, ona predstiera, že je počestná vdova, hoci nikdy nebola vydatá. Skúsenému zraku Adriana Hawka však neunikne jej krása ukrytá v strohých vdovských šatách. Zaumieni si, že odhalí všetky jej tajomstvá, a postupne zisťuje, že mladá žena skrýva nielen svoju krásu, ale aj poriadne zamotanú minulosť...


S hlavným hrdinom knihy Adrianom sme sa mali možnosť stretnúť, keď bol malým chlapcom v knihe Dohadzovačka a keď bol puberťákom, ktorý nakoniec odišiel do Ameriky s hlavnými hrdinami knihy Nezkrotná dáma. Dnes ho stretávame ako dospelého muža, ktorý sa z Ameriky vrátil do Anglicka uzatvoriť zopár obchodov v jeho samostatnom príbehu.

Z Adriana vyrástol krásny muž, za ktorým sa nejedna deva otočí. Medzi debutantkami a vydajachtivými slečinkami rozčerí hladinu. Záujem oňho prejaví aj Dulcie Bennetová, ktorú si pod svoje krídla vzala Hester. Hester totiž dokáže vyčarovať aj zo škaredého káčatka prekrásnu labuť a z obyčajného hanblivého dievčaťa sebavedomú ženu.

Adriana viac než mladú Dulcie zaujme samotná Hester. Žena, ktorá sa oblieka do vdovských šiat nevýrazného strihu a okuliarov, ktoré podľa jeho presvedčenia vôbec nepotrebuje a nosí ich len preto, aby pôsobila staršie a prísnejšie.

Postupne odhaľuje jej tajomstvá a pomaly sa jej dostáva pod kožu. Hester mu iba ťažko odoláva. Je príjemné sledovať, ako sa nedôverčivá a zásadová Hester mení - spoločnosti napokon ukáže svoju pravú tvár a veľa sa toho zmení i v jej súkromí.

Spisovateľka v knihe ponúka príjemné čítanie, bez hluchých miest. Dej plynie prirodzene a autorka dokonca nesilí ani vzťah medzi Hester a jej "zatracovaným" otcom.

Kniha je veľmi dobrá, určite vo vás po jej prečítaní ostanú príjemné pocity, ako to bolo u mňa ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Maker
1. The Matchmaker (Dohadzovačka; Dobře vychovaná dáma)
2. The Troublemaker (Pomsta je sladká; Nezkrotná dáma)
3. The Bridemaker (Milenka na jednu noc; Svůdna dáma)
4. The Heartbreaker (Naučím ťa milovať; Nepřístupná dáma)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára