štvrtok 19. júna 2014

Môj divoký lord

Z anglického originálu: To Wed a Wild Lord (2011)
 
Autor:
Sabrina Jeffries
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Miriam Ghaniová
 

Počet strán: 248

Rok vydania: 2014



Po tragickej smrti rodičov Gabriel Sharpe, prezývaný Anjel smrti, našiel záľubu v koňoch, pretekaní a dostihoch. Odkedy pri pretekoch dvojkolesových záprahov zahynul jeho dobrý priateľ Roger Waverly, prenasleduje ho pocit viny. Rozmýšľa o tom, že by sa mal postarať o Rogerovu sestru Virginiu a oženiť sa s ňou. Pôvabná dievčina sa po bratovej smrti ocitla v zlej finančnej situácii, no nechce, aby si ju Gabriel vzal iba z ľútosti, a tak jeho dvorenie spočiatku odmieta...



Kniha prináša príbeh najmladšieho zo Sharpovských chlapcov. Ako raz autorka prezradila v rozhovore (ktorý si môžete prečítať tu), táto kniha sa jej písala z celej série najťažšie. Dôvodom bol hlavný hrdina, ktorého opísala podľa vzoru svojho mladšieho brata. Ako spomínala, najväčší problém jej robili opisy milostných scén. Napriek tomu môžem čestne prehlásiť, že ich opísala výborne a vôbec z nich nebolo cítiť, že by im predchádzala tréma, trápenie ani váhanie.

Vráťme sa však k príbehu. Gabriel je tiež pod tlakom starej mamy, ktorá vyhlásila, že dedičstvo dostane jej päť vnukov iba pod podmienkou, že si do roka a do dňa navlečú manželský chomút. Oproti ostatným súrodencom, je Gabriel rozhodnutý splniť starkino želanie bez tirád a bez hľadania výhovoriek, prečo to neurobiť. Celkom vítaná zmena - doteraz totiž urputne proti tomu každý jeden bojoval. A Gabe nezaháľa - už má aj vyhliadnutú manželku.

Virginia nie je žiadna krehká kvetinka. Odvahy má na rozdávanie. Gabriela vyzvala na vzájomné preteky a už len čaká, kedy na ne Gabe pristane. Pre hlavného hrdinu sú práve spomínané preteky výbornou návnadou dostať Virginiu tam, kam chce. Využije ich ako zámienku, aby sa jej mohol dvoriť. Hoci Virginia spočiatku nesúhlasí, nakoniec pristane na jeho "hru". Tu už vstupuje do deja vzájomná príťažlivosť... 

Charaktery postáv sú pekne vykreslené, a dejom sa mihnú i postavy známe z predchádzajúcich častí série, čo príjemne dokresľuje príbeh. Trochu sme zase bližšie k vyriešeniu záhady úmrtia Sharpovských rodičov. A čo je zaujímavou novinkou, črtá sa tu vzťah starej mamy Hetty s generálom Waverlym (čo dáva tušiť, že nielen vnuci, ale aj ona na staré kolená ešte skončí pod čepcom).

Kniha sa číta ľahko a rýchlo, čo u Sabriny nie je nič nové (myslené v dobrom) a možno povedať, že opäť nesklamala a čitateľovi ponúkla príjemný čitateľský zážitok plný romantiky, náznakov, sviežeho humoru.

No a teraz mi už, prosím, dajte do rúk príbeh najmladšej zo súrodencov - Celie!

Moje hodnotenie: ★★★★

Hellions of Halstead Hall
1. The Truth About Lord Stoneville (Záhadná snúbenica)
2. A Hellion in Her Bed (S diablom v posteli)
3. How to Woo a Reluctant Lady (Pred láskou neujdeš)
4. To Wed a Wild Lord (Môj divoký lord)
5. A Lady Never Surrenders (Múdra dáma podľahne)

6. 'Twas the Night After Christmas (Zimná romanca)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára