štvrtok 13. novembra 2014

Princezná a gróf

Z anglického originálu: The Princess and the Peer (2012)

Autor:
Tracy Anne Warren

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Zuzana Therová
 

Počet strán: 288

Rok vydania: 2014



Keď princezná Emma z Rosewaldu, malého európskeho kráľovstva, dostane list od brata so správou, že jej dohodol sobáš, uvedomí si, že bezstarostné časy sú nenávratne preč a prichádzajú povinnosti. Má len osemnásť, budúceho ženícha v živote nevidela a jediné, po čom túži, je aspoň štipka dobrodružstva. Kým ju naveky uväznia v manželstve bez lásky, chce okúsiť ozajstný život, a tak utečie do Londýna...


Emmaline má jasný plán: okúsiť život v Londýne skôr, ako sa vydá za kráľa Otta, ktorého jej za manžela vybral brat Rupert. Aj keď je to plán dobrý, Emma ho nemá vopred dostatočne premyslený, pretože učiteľka, u ktorej sa chce na týždeň ubytovať, je nečakane mimo domu. Osud jej našťastie do cesty prinesie Dominicka Gregoryho, grófa Lyndhursta, a to práve vo chvíli, keď ju na trhovisku okradnú zlodejíčkovia. 

Nick, ako správny džentlmen, ponúkne dievčine útočisko vo svojom sídle. Vôbec netuší, že krásna Emma je princezná a celkom ľahko uverí jej historke o guvernantke v núdzi. 

Nick sa Emme stáva čoraz príjemnejším spoločníkom, chvíle strávené výletmi po Londýne ich zbližujú a je iba otázkou času, kedy si obaja uvedomia, že to, čo sa medzi nimi prebúdza, možno nazývať láska :-)

Kniha je veľmi romantická, čo je pre Warren typické. Rovnako nechýbajú ani myšlienkové pochody hlavných hrdinov. Sama som sa veľmi tešila z toho, že môžem sledovať ich myšlienky. A hoci v mnohých veciach vyznievala kniha dosť naivne a nereálne (aj keď pri tomto type literatúry sa s tým počíta) ako napr. výlety po Londýne počas dvoch týždňov a Emmu nikto nehľadal. Predsa len, keď sa "stratí" princezná, mal by sa zburcovať riadny poplach. Napriek pár takýmto "nezrovnalostiam" to bolo príjemné čítanie. 

Kniha určite patrí medzi tie, ktoré pohladia každú romantickú dušičku.

Moje hodnotenie: ★★★

Princess Brides
1. The Princess and the Peer (Princezná a gróf)
2. Her Highness and the Highlander (Princezná a horal)

3. The Trouble with Princesses (Tvrdohlavá princezná)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára