nedeľa 9. novembra 2014

Škandalózne vzťahy

Z anglického originálu: Scandalous Liaisons (2006)  
 

Autor: Sylvia Day
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Monika Srnková
 

Počet strán: 384

Rok vydania: 2014



Knihu tvoria tri klasické erotické príbehy. Spájajú ich osudy hriešnych mužov, ktorí sa zapletú s mladými aristokratkami.



Ukradnuté radosti/Stolen Pleasures
Rok 1813 v Britskej Západnej Indii. Sebastian Blake, gróf z Merricku, ušiel pred zodpovednosťou vyplývajúcou z jeho postavenia a stal sa neslávne známym pirátom. Na jednej z ulúpených lodí stretne Oliviu Merrickovú, energickú ženu a tá tvrdí, že je jeho nevesta. Vraj ich zosobášili ich otcovia prostredníctvom zástupcu...


To, že má manželku, Sebastian zisťuje, keď sa na lodi stretáva s krásnou Oliviou. Obaja hrdinovia sú si sympatickí a tak netrvá dlho (aj vzhľadom na dĺžku poviedky) a láska medzi nimi vzplanie na počkanie.

Sylvia Day má jednu úžasnú vlastnosť - dokáže vykresliť počiatočné iskrenie medzi mužom a ženou tak dokonale, že máte pocit, akoby ste boli súčasťou príbehu a sami ho zažívali. Napriek tomu, že poviedka je krátka, Sylvia do nej stihla zamiešať všetko potrebné na to, aby ste si ju plne vychutnali. Ale práve prvej z trojice poviedok som dala iba tri hviezdičky, pretože v nej bolo viac sexu ako príbehu, až som miestami mala pocit, že sledujem porno situované do 19. storočia :-)

Moje hodnotenie: ★★


Lucienov hazard/Lucien´s Gamble
Lucien Remington z poviedky Lucienov hazard je známy záletník, pre ktorého neplatia pravidlá ani v obchode, ani v posteli. Dostane všetko, na čo sa len pozrie. Spoločenské uznanie preňho nič neznamená. Je odhodlaný získať lady Julienne La Coeurovú. Raz sa táto krásna dáma vkradne prezlečená za muža do jeho klubu...


Druhá poviedka ma zaujala z celej trojice najviac. Práve v nej totiž autorka vyvážila sex, lásku, romantiku a pútavý dej. Hrdinovia sa mi zapáčili už na konci prvej poviedky, kde boli ich mená spomínané. Julianne bola rázna hrdinka, Lucien spravodlivý a trpezlivý. Krásne to medzi nimi iskrilo. Prosto mňamka :-)

Moje hodnotenie: ★★


Jej šialená výsosť/Her Mad Grace
V poslednej poviedke sa zoznámite s Hughom La Coeurom. Ten nikdy nechcel byť grófom. Zmyslom jeho života je víno, ženy a veľké stávky. Uprostred zimného dňa sa mu stane nehoda blízko navonok opusteného sídla, majetku šialenej vojvodkyne Charlotte Glenmoorovej. Charlotte, vydávajúca sa vojvodkyninu spoločníčku, pritiahne Hughovu pozornosť. S radosťou by strávil v jej posteli toľko času, koľko len bude možné.


Vždy sa mi páčilo, keď sa niekto vydáva za niekoho iného, ako i v tomto prípade, kde sa Charlotte vydáva za spoločníčku "jej šialenej výsosti". Avšak tu trochu zlyhalo autorkino spracovanie námetu. Na jej ospravedlnenie musím dodať, že to bolo spôsobené práve krátkym žánrom. Keby z toho Sylvia napísala román, určite by bol plnohodnotný. 

V každom prípade kniha stojí za prečítanie. Milovníčky historicko-romantického žánru by ju nemali opomenúť.

Moje hodnotenie: ★★

Moje celkové hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára