piatok 3. januára 2014

Smaragdová labuť

Z anglického originálu: The Emerald Swan (1998)

Autor:
Jane Feather

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Miroslava Staszová

 
Počet strán: 280


Rok vydania: 2003



História, láska, dobrodružstvo v príbehu rozdelených dvojčiat. Aj keď aristokratke Maude a komediantke Mirande koluje v žilách modrá krv, spája ich len jedno – pôvabný zovňajšok, ktorý musí upútať každého muža, nevynímajúc francúzskeho kráľa. 



Gróf Gareth Harcourt stretáva vo Francúzsku potulnú cirkusantku Mirandu. Tej večne v pätách šliape opička Chip. Miranda sa až nápadne podobá na jeho chovanku Maude d´Albardovú. Gareth v tej chvíli vie, že našiel stratené dvojča... 

Gareth vezme Mirandu do Anglicka, kde má dievčina predstierať, že je Maude. Tú chce jej tútor vydať za Henricha Navarrského, avšak mladé dievča je zaťaté a odmieta poslúchnuť. 

Pri stretnutí sestier si obe padnú do oka. Hoci nevedia, že sú dvojčatá, cítia, že ich spája silné puto. Rýchlo sa zblížia a z večne chorľavej a tvrdohlavej Maude sa stáva veselá dievčina plná života. 

Príbehu pravdaže nechýba láska, ktorá sa pomaly rodí medzi Mirandou a Garethom. A kým Miranda sa svojimi citmi necháva naplno pohltiť, Gareth po skúsenostiach, ktoré mal v nešťastnom manželstve s prelietavou Charlottou, neverí, že by opäť mohol niekoho milovať. Našťastie mu to dôjde skôr ako bude neskoro :-)

Dej je spletitý, bohatý, plynie dynamicky a kniha sa číta ľahko. Napriek tomu jej chýba nejaký náboj, iskra... Vyvolala vo mne zmiešané pocity.

Moje hodnotenie: ★★★

Charm Bracelet Trilogy
1. The Diamond Slipper
2. The Silver Rose
3. The Emerald Swan (Smaragdová labuť)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára