utorok 10. apríla 2012

Bál v Schofield Parku

Z anglického originálu: Slightly Dangerous (2004)

Autor: Mary Balogh

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Tamara Chovanová

Počet strán: 272

Rok vydania: 2007

Christine Derricková je vdova. Žije spolu s matkou a sestrami v Hyacintovom domčeku, kam sa uchýlila po smrti svojho jediného manžela. Opustila tak aristokratický život, do ktorého viac nemala v pláne vstúpiť. Avšak jej priateľka Melanie ju pozve na bál do Schofieldu, kam má prísť aj vojvoda z Bewcastlu, o ktorom sa v kuloároch hovorí, že v miestnosti, do ktorej vstúpi, okamžite klesne teplota. Aj keď Chrissie napriek vyhraneným názorom na mužov, mravy a manželstvo driečny vojvoda zaujme, odráža jeho útoky. Wulfric nezvyknutý na ženský odpor, je však o to väčšmi odhodlaný zviesť ju. No nečakane sa do toho zapletie láska...


Spočiatku je vidieť, že vojvoda chce zviesť príťažlivú a veselú Christine, pretože sa mu páči, a v podstate mu po ročnej absencii (po smrti jeho niekoľkoročnej milenky) v sexuálnej oblasti už nadúva gate, takže sa niet čomu čudovať :-) Rovnako tak je na tom Christine, hoci abstinuje už dva roky :-D Preto zrejme tak rýchlo skončia „v posteli“. Kedže Christine odmietne jeho ponuku stať sa jeho milenkou, nejako (autorka nedáva vedieť ako) dôjde Wulf k názoru, že z nej urobí manželku. Chrissie ponuku odmietne a poriadne mu ako sa vraví „naloží“.

Isté okolnosti ich po dlhom čase (viac než polroku) opäť zvedú dokopy. Wulfrick si uvedomuje, že vdova Derricková mu stále nie je ľahostajná. Rozhodne sa teda upraviť jej mienku o sebe... Podľa mňa dosť chabo. Mňa teda nepresvedčil. Ostal chladný - veď jeden, či dva úsmevy to nespravia - ľadový cencúľ neroztopia. Možno ho len autorka zbytočne dlho opisovala ako chladného chlapíka s oceľovým pohľadom. Celý čas čitateľovi nedovolila pozrieť sa mu pod povrch a to, čo ponúkla na posledných stranách, ho veru nezachránilo.

Moje hodnotenie: ★★★

Bedwyn Family
1. One Night for Love
2. A Summer to Remember (Nezabudnuteľné leto)
3. Slightly Married (Čary lásky)
4. Slightly Wicked (Zvrhlá láska)
5. Slightly Scandalous (Škandály lásky)
6. Slightly Tempted (Sladké pokušenie)
7. Slightly Sinful (Hriechy lásky)
8. Slightly Dangerous (Bál v Schofield Parku)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára