nedeľa 29. júla 2012

Zvádzanie

Z anglického originálu: The Seduction of His Wife (2010)

Autor:
Tiffany Clare

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Katarína Kmeťová

Počet strán: 248

Rok vydania: 2012



Emma Hallawayová je už dvanásť rokov „slamená vdova“. Ako mladé dievča sa na otcovu žiadosť vydala za Richarda Mansfielda, grófa z Asbury, ktorý ju hneď po svadobnej noci opustil. A zatiaľ čo Richard žil dobrodružným životom obchodníka na Ďalekom východe, Emma sa venovala svojej tajnej vášni – maľovaniu ženských aktov. Napriek tomu, že si úzkostlivo strážila svoje tajomstvo, jeden z jej obrazov sa dostal do nepovolaných rúk. A to práve v čase, keď sa do Anglicka i do Emminho života vrátil gróf z Asbury.


Zápletka mi pripomenula knihu Kouzlo polibku, kde sa tiež vracia manžel k manželke, i keď tam sa vrátil po dvoch rokoch a tu až po dvanástich. Inak by som povedala, že nadpis "Zvádzanie" by sa viac hodil práve tej druhej knihe. Prečo? Hneď vysvetlím. Po tom, ako sa Richard vrátil domov, takmer okamžite sa vrhol na svoju manželku a plnenie si manželských povinností bola prvá a aj jediná vec, ktorá ho zaujímala. Takže, o akom zvádzaní sa tu vôbec bavíme? 

Druhá vec, ktorá sa mi nepáčila, boli dialógy - strohé, nič nehovoriace, bezduché. Dej skoro žiadny; jediné, na čo sa autorka sústredila bolo, ako a kde si to hlavní (i vedľajší) hrdinovia opäť rozdajú (a rozdávali si to o dušu na celých 200 stranách!)

Ak sa po čítaní túžite vrhnúť na svojho partnera, na navnadenie celkom dobré, ale ak si chcete iba niečo v pokoji prečítať, radšej siahnite po inej knihe.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára