utorok 25. septembra 2012

Pavučina lásky

Z anglického originálu: The Gilded Web (1989)

Autor:
Mary Balogh

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Dominika Petričková

Počet strán: 352

Rok vydania: 2008



Alexandra Purnellová netúži po ničom, iba uniknúť z preplnenej londýnskej tanečnej sály. Len čo vyjde do studenej noci, schytí ju dvojica mocných rúk a unáša nevedno kam... Zakrátko zisťuje, že sa ocitla v osídlach driečneho šľachtica, ktorému je vydaná na milosť a nemilosť. Všetko sa to prihodí omylom, pretože Alex nie je dáma, ktorú mali únoscovia uniesť. Zachráni ju šarmantný Edmund Raine, trúfalý gróf z Amberley, ktorému je ťažko odolať a opatrná mladá žena prvý raz v živote zahodí predsudky za hlavu...


Hlavná hrdinka sa stane obeťou žartu dvojičiek Madeline a Dominica Rainovcov. Dom nechá uniesť svoju sestru Mad, avšak únoscovia si ju pomýlia s Alexandrou, ktorá sa na plese vyjde nadýchať čerstvého vzduchu. Únoscovia ju priviažu k stĺpiku postele, aby neušla a počkala na lorda Edena. Takto ju nájde Edmund a zachráni ju - dvojnásobne. Pomôže ju rozviazať a zároveň jej ponúkne manželstvo, keďže ostala kompromitovaná.

Hoci sa dej ťahá a ťahá, autorka všetko dopodrobna opisuje, predsa len sa kniha dá celkom vychutnať. Kvitujem veľmi dobre rozvité charaktery postáv, nevtieravo opísaný vyvíjajúci sa vzťah medzi hrdinami a rovnako krásne načrtnutý vzťah Edmumdovej sestry Mad a Alexinho brata Jamesa Purnella. Podnietilo to moju zvedavosť prečítať si ich príbeh :-)

Moje hodnotenie: ★★★

Web
1. The Gilded Web (Pavučina lásky)
2. Web of Love (Pavučina vášne)
3. The Devil's Web (Diablova pavučina)
4. A Promise of Spring (Prísľub lásky)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára