štvrtok 17. januára 2013

Romantik

Z anglického originálu: The Romantic (2004)

Autor:
Madeline Hunter
 
Vydavateľstvo: Alpress

Český preklad: Blažena Kukulišová
 

Počet strán: 312

Rok vydania: 2009



Penelope uteká pred svojim krutým manželom Anthonym, grófom z Glasbury. Jediným mužom, ktorý jej môže podať pomocnú ruku, je jej právnik Julian Hampton. Okúzľujúci a nežný muž jej uprostred noci poskytne prístrešie. Ako dlho však môžu vzdorovať nebezpečnému grófovi? A ako dlho dokážu Penelope a Julian odolať sebe navzájom?


Názov plne vystihuje podstatu hlavného hrdinu. Julian navonok pôsobí ako drsný právnik, ale jeho duša je veľmi romantická. Dôkazom je ľúbostná poézia, ktorú písal od svojich raných liet. Množstvo zamilovaných listov napísal pre Pen, ktorú oddávna miloval, ale nikdy jej ich neodoslal. Keďže bol právnym poradcom jej rodiny, vedel, prečo ju rodina primäla vydať sa za Glasburyho. To, že gróf má zvrhlé chúťky sa neskôr dozvedel priamo od Pen, ktorá za ním prišla a prosila o pomoc. Na desať rokov sa mu podarilo dostať ju z Glasburyho rúk - odcestovala do Neapola. Teraz sa však vrátila a ako štvaná zver utekajúc pred vlastným manželom, skončila priamo pred dverami Julianovho domu. Opäť prosí o pomoc, pretože Anthony si nárokuje svoje práva a chce dediča. Vyhrážky, ktoré mu na 10 rokov zalepili ústa už nemajú cenu... 

Julian svojej "platonickej láske" opäť pomáha a čitatelia majú možnosť sledovať ako sa z lásky platonickej stáva ozajstná :-) 

Príbeh nie je zlý, je zaujímavo poprepletaný a stále sa niečo deje - avšak akoby mu niečo chýbalo, akoby nemal "šťavu".

Moje hodnotenie: ★★


Seducer
1. The Seducer (Svůdce)
2. The Saint (Svatoušek)
3. The Charmer (Pokušitel)
4. The Sinner (Hříšník)
5. The Romantic (Romantik)
6. Lord of Sin
7. Lady of Sin

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára