nedeľa 2. júna 2013

Diablova pavučina

Z anglického originálu: The Devil´s Web (1990)

Autor:
Mary Balogh

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Tamara Chovanová


Počet strán: 312


Rok vydania: 2011



Keď James Purnell vstúpi do londýnskeho salóna a uvidí lady Madeline Rainovú, má pocit, akoby zastal čas. Kedysi k nej zahorel láskou, no vzápätí opustil Anglicko. A teraz sa k nemu krásna Madeline správa chladne, očividne rozhodnutá stoj čo stoj odolať zvádzaniu diabolsky príťažlivého džentlmena...


Bezpochyby ide o najlepšie dielo z pera autorky, ktoré som od nej čítala. A to už som si myslela, že ma nemá čím zaujať, nieto prekvapiť!

Charaktery oboch hrdinov sú dokonale vykreslené, dokonca spisovateľka zašla tak ďaleko, že nám (čitateľom) dovolila nazrieť až do hláv hlavných postáv. Počas celej knihy môžeme sledovať ich myšlienkové pochody. Rôzne situácie nám autorka servíruje ako z pohľadu Jamesa, tak i z pohľadu Madeline. A je úžasné sledovať, čo si v tej istej situácii sami myslia - čarovné je zistenie, že často sú to veci podobné, ba rovnaké. Vtedy sa iba utvrdzujete v domnienke, že tí dvaja sú si súdení :-)

Aj keď kniha môže pôsobiť dosť pochmúrne a smutne, veď hrdinovia sa stále hádajú keď sú spolu a nedokážu si povedať nič pekné, nie je to celkom tak. I keď musím priznať, že spisovateľka hrdinov poriadne vytrápila. O ich trápeniach a strastiach si však prečítajte sami. Verte, že po celý čas budete v duchu držať s nimi a prehovárať ich, aby neboli takí tvrdohlaví a konečne prestali trápiť jeden druhého.

Moje hodnotenie: ★★★  


Web
1. The Gilded Web (Pavučina lásky)
2. Web of Love (Pavučina vášne)
3. The Devil's Web (Diablova pavučina)
4. A Promise of Spring (Prísľub lásky)   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára