utorok 11. júna 2013

V princově loži

Z anglického originálu: In the Prince´s Bed (2004)

Autor:
Sabrina Jeffries

Vydavateľstvo: Domino


Český preklad: Danuše Pavelčíková

 
Počet strán: 264


Rok vydania: 2006



Rok 1813. Katherine Merivaleová sa zúfalo snaží nájsť si spoločensky prijateľného ženícha. Do úvahy prichádza Sydney Lovelace, ku ktorému už od detstva prechováva nežné city. On sa však zatiaľ nevyslovil. Vydajom získa Katherine prístup k dedičstvu po svojom starom otcovi, ktoré pre ďalší život vo vysokej spoločnosti spolu s nárokmi jej matky veľmi potrebujú. Osud jej do cesty privedie sukničkára Alexandra Blakea, ktorého podmaňujúci pohľad a náruživé bozky značne narušia Katherinin usporiadaný život. Alec  má titul a je jedným z troch ľavobočkov následníka anglického trónu. To mu však nezaručilo bohatstvo, a preto sa obhliada po bohatej neveste. Do oka mu padne Katherine a Alec nasadzuje všetky zbrane skúseného zvodcu, aby ju získal.


Je iróniou, že obaja hrdinovia sa potrebujú dostať k peniazom, aby si zabezpečili budúcnosť. Lásku kladú na vedľajšiu koľaj. I keď Kit tvrdí, že na lásku neverí, kdesi v kútiku srdca si želá nájsť muža, ktorého by milovala a on jej lásku opätoval. Alec k slovu láska nemá vyhranený názor, ale skôr s ňou v živote neráta. 

Títo dvaja sa spolu stretávajú a náhly Alecov záujem o Kitinu osobu Kit presvedčí, aby mu nedôverovala a držala sa od neho čo najďalej. Doma má knihu o zhýralcoch a sukničkároch a Alec je vychýreným zvodcom žien v celej spoločnosti... Vyhnúť sa mu však nevyhne, pretože Alec si ju získa presvedčivými argumentami. Navrhne jej, že jej pomôže získať Sydneyho do chomúta (pravdaže iba naoko, pretože v úmysle  má skôr konkurenta odstrániť z cesty, než ho ku Katherine pripútať).

Jediný spôsob akým možno donútiť muža "vysloviť sa" je vyvolať v ňom žiarlivosť. A "vyvolávať" také niečo je pre Aleca hračka :-) Dariť sa mu darí... neráta však s tým, že Sydneyho to ku Katherine naozaj dotiahne! Našťastie je tu ešte pani Merivaleová, Katherinina matka, ktorá má jasno v tom, ktorý nápadník je pre jej dcéru z hľadiska "prestíže" vhodnejší ;-)

Svadba Aleca a Kit je nakoniec na spadnutie, keď tu sa pritrafia ďalšie neočakávané nepríjemnosti. Kit zisťuje, že Alec nie je taký bohatý, za akého sa vydáva - čo nie je až taký problém. Ten nastáva pri zistení, že Alec po celý čas vedel, že Katherine po svadbe získa pekný balík peňazí. A to, čo vyzeralo byť ako láska je nakoniec iba chladná vypočítavosť lovca vien...

Kniha je pútavá, romantická a tiež vtipná (to posledné je vďaka madam Merivaleovej). Jej čítanie zaručene poteší každého milovníka dobrej historickej romance.

Moje hodnotenie: ★★★

Royal Brotherhood
1. In the Prince's Bed (V princově loži)
2. To Pleasure a Prince (Princova milenka)
3. One Night with a Prince (Noc s princem)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára