piatok 21. júna 2013

Něžné intriky

Z anglického originálu: Thief of My Heart (1991)

Autor:
Rexanne Becnel

Vydavateľstvo: Alpress

Český preklad: Hana Černá

Počet strán: 260

Rok vydania: 2009



Beatrice Eugenie Montgomeyová, učiteľka na súkromnej škole pre dievčatá z lepšej spoločnosti Sparrow Hall, spôsobí všetkým veľké prekvapenie. Keď majiteľ ústavu Frederick Kimbell náhle zomiera, vychádza najavo, že spolu len pred pár dňami uzavreli manželstvo! Jeho nevlastný brat Dillon Lockwood však vetrí za tajnou svadbou podvod a rozhodne sa ctihodnú Lacie osobne preveriť.


Lacie sa rozhodne predstierať manželstvo so zosnulým Frederickom, aby zachránila Sparrow Hall. Ráta s tým, že jeho brat Dillon sa o pozostalosť nebude zaujímať. Pre každý prípad má pripravený sfalšovaný svadobný doklad.

Dillon sa však o školu zaujímať začne... a hoci nereaguje promptne na list, ktorý mu poslala vdova po Frederickovi, kde mu oznámila, že jeho brat je mŕtvy, rozhodne sa vycestovať z Denveru do Kimbellu.

Školský rok sa skončil a s Lacie sa spoznávame práve pri rozlúčke so žiačkami, ktoré uisťuje, že i keď je ich chlebodarca mŕtvy, školu nezatvoria. V rovnaký deň spoznáva Dillona a vo vzduchu cíti problémy.

Dillon od samého začiatku tuší, že Lacie je podvodníčka, a patrične jej to dá pocítiť. Oboch hrdinov tak máme možnosť sledovať v neúprosnom boji kto z koho. Lacie sa nevzdáva, aj keď v mysli sa presviedča, že túto vojnu nemôže vyhrať - nie s protivníkom ako je Dillon. A ten ide tvrdo za pravdou. 

Lacie nie je žena, na aké bol vo svojom živote zvyknutý Dillon. Motá mu hlavu - sám netuší, čo sa s ním deje, vie iba, že ho neuveriteľne priťahuje a jediné čo chce, je dostať ju do postele :-)

Páčilo sa mi, ako sa hrdinka nechcela vzdať svojho sna a vytrvalo šla za tým, čo chce. I keď na konci - možno povedať, že blízko cieľa - sa vzdala. Dalo sa to čakať, pretože už od samého začiatku nebola plne presvedčená o tom, že všetko čo robí, robí dobre. Mala pochybnosti, nuž a preto nie nadarmo nemala čisté svedomie.

Dillon sledoval Lacie ani poľovnícky pes - tvrdo šiel po nej - túžil odhaliť pravdu a usvedčiť Lacie zo lží. Aj sa mu to nakoniec podarilo - no sám nebol pyšný na svoje víťazstvo. Zistil, že hra na mačku a myš sa nakoniec niekde medzitým zmenila a spoznal ozajstné hodnoty života - hlavne tú najdôležitejšiu: lásku!

Kniha sa číta sama, a i keď neohúri prevratnými myšlienkami ani spletitým dejom, je príjemným osviežením dňa/večera.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára