pondelok 14. apríla 2014

Tajemná labuť

Z anglického originálu: The Secret Swan (2005)

Autor:
Shana Abé
 
Vydavateľstvo: Alpress

Český preklad: Eva Konečná
 

Počet strán: 240

Rok vydania: 2006



Iba päťnásťročnú Amirantu St. Clare vydali za muža, ktorého obdivovala a milovala. Vo svadobný deň zistila, že Tristan Geraint si ju vzal iba kvôli titulu. Navyše hneď po svadobnej noci odišiel bojovať do Francúzska. Padol do zajatia, z ktorého sa mu podarilo dostať až po ôsmych rokoch. Po návrate na svoje panstvo Safere, kde nechal svoju ženu nájde pustý hrad a mladú krásnu dievčinu, ktorú vôbec nespoznáva...
  

Amiranta sa po Tristanovom návrate na hrad vydáva za jej sesternicu Lily, s ktorou si ju často plietli. Hrad je opustený, obyvateľov skolil mor, a šťastlivci, ktorí prežili radšej ušli. 

Tristan sa vracia domov a je nemilo prekvapený, čo sa za ten čas kým bol v zajatí udialo. Svoju ženu nespoznáva - pamätá si ju iba matne ako zlatovlasé bucľaté dievča. Preto ľahko uverí Amirantinej rozprávke o tom, že je Lily. Spolu sa vydávajú na ďalšie z Tristanových panstiev a konkrétne prichádzajú za jeho bratom Liamom, ktorý sa po smrti Tristana stal dedičom a pánom všetkých rodinných majetkov. 

Počas putovania sa hlavní hrdinovia navzájom spoznávajú - veď dovtedy na to nebol priestor, keďže Tristan opustil svoju manželku hneď po sobáši. Tu musím pochváliť autorku, ktorá veľmi dobre opísala vnútorné pocity u oboch postáv.

Kniha sa čítala veľmi dobre, hrdinovia nakoniec našli svoje šťastie a získali, čo im právom patrilo (aj keď teda nebolo to také jednoduché ako som napísala :-) Liam im pripraví spolu so svojimi "kumpánmi" ešte veľa starostí).

Moje hodnotenie: ★★
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára