pondelok 25. septembra 2017

Lady v modrom

Z anglického originálu: The Unlikely Lady (2015)

Autor: Valerie Bowman

 
Vydavateľstvo: Ikar 

Preklad: Martina Fedorová
 

Počet strán: 344

Rok vydania: 2017



Kto by chcel za manželku hašterivú starú dievku, ešte k tomu intelektuálku? Slečna Jane Lowndesová však ani o manželstvo nestojí, a aby ani náhodou neskončila v manželskom chomúte, skrýva sa za knihou a okuliarmi ako za bojovým štítom. Janina matka by však rada dcéru čo najskôr dostala pod čepiec. Preto sa Jane s priateľkami musí uchýliť k zinscenovanému škandálu. Len tak sa vyhne nielen oltáru, ale aj tomu protivnému zhýralcovi Garrettovi Uptonovi, s ktorým sa v jednom kuse háda. Po prežitých hrôzach vojny Garrett plnými dúškami užíva radosti života. S potešením prijíma pozvanie na vidiek, kde sa v rámci príprav na svadbu jeho najlepších priateľov stretne veselá spoločnosť. Treba sa zmieriť s tým, že tam bude aj namyslená a uštipačná Jane Lowndesová, bojovníčka za práva žien. Maškarný ples a tajný bozk však všetko zmenia a Garrett spozná, že za otvorenou knihou Jane ukrýva srdce plné vášne. 

Čítať knihy od Valerie Bowman je pre mňa čoraz väčší zážitok. Ikar na trh priniesol tretí diel série Playful Brides a jediné, čo môžem konštatovať na margo knihy je: skvostná. 

S hrdinkou Jane sme sa zoznámili už v dvoch predchádzajúcich častiach. Vedeli sme o nej, že je knihomoľka, a že plánuje žiť do konca života sama. Jediné, čo treba pre to spraviť je, presvedčiť o tom aj jej matku. Na to má kamarátky Lucy a Cass. Lucy je divoška, hlavu má vždy plnú nápadov a Cass sa ide vydávať. Obe priateľky sú na svadbu pozvané a majú prísť na jej vidiecke sídlo. Tam ešte pred svadbou, chcú zariadiť (aj keď poriadne ešte nevedia ako), aby Janenina matka pochopila, že jej dcéru nečaká budúcnosť po boku nejakého lorda, ale samota niekde na vidieku.

Pravdaže, na svadbu je pozvaný aj Garrett Upton, muž, ktorého Jane nemôže vystáť a s ktorým sa večne iba vadí. (Tí, čo čítali aj predchádzajúce diely série si ich slovné prestrelky určite veľmi dobre pamätajú. Veľakrát (takmer vždy) sa niesli v humornom tóne.) A nebude tomu inak ani teraz. Až kým nebude maškarný ples, ktorý všetko zmení...

Kniha je opäť vydareným dielkom. Vtipným, romantickým i knihomoľským. Jane má nos večne zavŕtaný v nejakej knihe a keď uvidí Uptonovu knižnicu... uff... má dievčina čo predýchavať 😆 (veď to som musela aj ja). 

Krásne napísané, čítalo sa to jedna báseň. Ľahko, rýchlo, dychtivo. Valerie má dar naplno zaujať čitateľa a aj si ho udržať (lebo to je niekedy dôležitejšie (aj ťažšie) ako ho iba zaujať). Kto si autorku obľúbil tak ako ja, nemá nad čím uvažovať. Musí ihneď začať čítať. 
 
Moje hodnotenie: ★★★

Playful Brides
1. The Unexpected Duchess (Nečakane vojvodkyňou)
2. The Accidental Countess (Náhodne grófkou)
3. The Unlikely Lady (Lady v modrom)
4. The Irresistible Rogue
5. The Untamed Earl
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára