nedeľa 29. apríla 2012

Nebezpečná láska

Z anglického originálu: A Dangerous Love (2000)

Autor:
Sabrina Jeffries

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Božena Váňová

Počet strán: 312

Rok vydania: 2007



Griffith Knighton, zámožný obchodník, má jediný problém – kvôli údajnému nemanželskému pôvodu má zakázaný vstup do najvyberanejšej spoločnosti a teda k najlepším zákazníkom. Uvíta preto návrh umierajúceho grófa zo Swanlea, ktorý mu výmenou za manželstvo s jednou z jeho troch dcér ponúka rodové panstvo, šľachtický titul a hlavne sobášny list Griffithových rodičov. Griff veľmi dobre vie, že dávno stratený dokument by preukázal jeho urodzený pôvod a otvoril mu cestu medzi londýnsku smotánku. Zároveň však preto nechce vstúpiť do manželstva s jednou zo swanleaovských starých panien. Zamení sa preto so svojim osobným sekretárom Danielom Brennenon a prichádza do Swan Parku s jednoduchým plánom: nájsť sobášny list svojich rodičov a sám nestrčiť hlavu do chomúta. Aké je ale jeho prekvapenie, keď spoznáva pôvabnú Rosalindu Laverickovú.




Už pri čítaní príbehov Rosalindiných sestier Julie (Nevydařená pomsta) a Heleny (Nečekaná láska) som sa tešila na to, kedy sa mi do rúk dostane práve jej lovestory. Tušila som, že to bude bomba. A viete čo? Bola!

Jeffries píše pútavo a kvalitne. Jej knihy sa čítajú jedným dychom a hltajú ako poháre šampanského - po prečítaní vám totiž ostáva vo vnútri príjemný hrejivý pocit, ktorý vyšumí až po dlho-dlhom čase :-)

Svieži, hravý, príjemný román. Radosť otvoriť a čítať ;-) ...kedykoľvek.

Moje hodnotenie: ★★★★★

Swanlea Spinsters
1. A Dangerous Love (Nebezpečná láska)
2. A Notorious Love (Nečekaná láska)
3. After the Abduction (Nevydařená pomsta)
4. Dance of Seduction (Tanec vášní)
5. Married to the Viscount (Provdána za vikomta)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára