streda 14. júna 2017

Nemilosrdný magnát

Z anglického originálu: Marrying Winterborne (2016)

Autor:
Lisa Kleypas

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Lucia Lukáčová

Počet strán: 336

Rok vydania: 2017



Rhys Winterborne je waleský magnát. Vlastní moderné nákupné impérium v Londýne, ktoré vybudoval len vďaka vlastnej húževnatosti a cieľavedomosti. Vo svojom svete dosiahne všetko, čo si zaumieni. V ceste za najvyššími métami mu bráni už iba jeho neurodzený pôvod. Keď sa zoznámi s mladou aristokratkou lady Helen Ravenelovou, je posadnutý myšlienkou vlastniť ju za každú cenu. Plachá Helen nepozná pozlátený, ale cynický svet londýnskej spoločnosti a vystaví Rhysovu pevnú vôľu skúške. Rhys si sobáš s ňou neúctivo poistí a jeho plánovaný úskok ich k sebe pripúta vzájomnou vášňou. Helen mu však musí odhaliť svoje najstrašnejšie tajomstvo a riskuje tým úplne všetko.


Na lady Helen a magnáta Witnerborna som sa tešila už pri čítaní prvého dielu novej kleypasovie série. Helen bola milé, tiché, srdečné žieňa, ktoré sa s láskou staralo o orchidey. Jednu dokonca darovala aj Winterbornovi, hrubiánovi, chlapovi ako hora. Netušila či v jeho rukách zahynie, alebo rozkvitne. A viete čo? Ona rozkvitla. Je síce zvláštne posudzovať charakter človeka podľa toho, či sa dokáže postarať o kvetinu, ale Helen vedela, že Rhys nie je taký mrmloš ako sa na prvý pohľad javí. Že sa v ňom skrýva kúsok citu, kúsok lásky a preto je hodný jej pozornosti.

Rhys sa jej páčil. Mal silnú povahu. Všetko, čo v živote mal, si nahonobil vlastnými rukami. Chýbalo mu jediné. Uznanie spoločnosti. Pretože, či máš, alebo nemáš peniaze, medzi aristokratov sa nemáš šancu dostať. Nezískaš si ich uznanie, ich rešpekt, pretože nemáš široký rodokmeň - nemáš žiaden titul. Si nula. (I keď nejeden z nich mu jeho majetok závidel.) Aby medzi nimi získal postavenie, rozhodol sa vziať si za manželku pravú dámu. A lady Helen sa javila ako ideálna kandidátka...

Hneď v úvode knihy prichádza lady Helen za Rhysom, s ktorým ešte na konci prvej knihy série (Bezohľadný darebák) zrušili zásnuby, aby ich znovu obnovili. Rhys však má nejakú tú hrdosť a tak si kladie podmienky. Helen je síce plachá, ae rozhodne so sebou nenechá manipulovať. Spolu s Rhysom sa dohodnú na podmienkach, ktoré si určia a sobáš sa napokon uskutoční...  

Príbeh je pravdaže oveľa viac zamotaný a Lisa ho podáva štýlom pre ňu typickým. Štýlom, ktorý jej čitatelia po celom svete milujú. Autorka má prosto dar písať pútavo, skvele zauzliť príbeh, ktorý nakoniec prinesie vytúžené potešenie.

Opäť sme sa stretli s postavami, ktoré sme spoznali už v prvom diele, počínajúc Kathleen a končiac Ravenelovými dvojčatami. Dej obohatili o vtipné momenty a priniesli istú ľahkosť pri čítaní. 

Čakala som krásny romantický príbeh plný iskier a dočkala som sa.

Moje hodnotenie: ★★


Ravenels
1. Cold-Hearted Rake (Bezohľadný darebák)
2. Marrying Winterborne (Nemilosrdný magnát)
3. Devil in Spring (Neodolateľný pokušiteľ)

4. Hello Stranger (Tajomný neznámy)

5. Devil´s Daughter (Skrotený búrlivák)
6. Chasing Cassandra (Prenasledovaná kráska)
7. Devil in Disguise

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára