pondelok 11. marca 2019

Neodolateľný pokušiteľ

Z anglického originálu: Devil in Spring (2016)

Autor:
Lisa Kleypas

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Lucia Lukáčová

Počet strán: 304

Rok vydania: 2017


Väčšina mladých aristokratiek sníva o vydaji, no lady Pandora Ravenelová má iné plány. Ambiciózna krásavica radšej tvorí spoločenské hry na predaj, než aby vychutnávala londýnsku plesovú sezónu a lovila ženícha. Na jednom veľkolepom večierku sa však nechtiac ocitne v kompromitujúcej situácii s neodolateľným mladým mužom.
Gabriel, lord St. Vincent, roky úspešne vedie staromládenecký život, až kým sa za nešťastných okolností nechytí do osídel najväčšej čudáčky na svete...


Keď sa povie Lisa Kleypas, milovníkom historických romancí automaticky zažiaria oči. Pretože vedia, že Lisa je zárukou kvalitného čítania. Pri jej knihách sa dá snívať, smiať či plakať. Lisa dobre pozná svojich čitateľov a vie, čím im spraví radosť. Tú najväčšiu im rozhodne spravila tým, že sa rozhodla - po rokoch - opätovne písať historické romance. Neodolateľný pokušiteľ je odvtedy už treťou knihou a patrí do série o Ravenelovcoch. 

Hlavnou hrdinkou príbehu je Pandora. Mladá sebavedomá žena, ktorá sa rozhodla žiť po svojom. Túži podnikať - čo je v danej dobe (19. storočie) nemysliteľné! Pri jej sne ju ale podporuje jej rodina a taktiež švagor Winterborne, ktorý je sám veľký businessman. 

Pandora je istým spôsbom rebelka. Pochádza z dvojčiat, z ktorých práve ona je ten divokejší typ. Nemá v pláne sa vydávať, svoj život vidí inak. O to horšie pre ňu, keď ju nechcene skompromituje starý mládenec lord St. Vncent. Že vám to meno niečo hovorí? Malo by. So St. Vincentom sme sa stretli v jednej z najúspešnejších Lisiných sérii - Wallflovers. V tomto prípade konkrétne v knihe Zimná láska. Najväčší znalec a zhýralec Sebastian spadol do osídel lásky v podobe krásnej Evie. Autorka nám ich v tomto príbehu znova oživila, a tak sa stretáme s celou ich rodinou, v ktorej ich syn Gabriel prevzal po tatkovi štafetu. 

Pandora sa, napriek, kompromitujúcej situácii nechce vydávať. Vie, že sobášom sa stáva majetkom svojho manžela a o to vôbec nestojí. Chce byť nezávislá - najmä finančne. A keďže vie, že bude úspešná, pretože na trhu prerazí so svojimi spoločenskými hrami, manžel by jej to všetko iba pokazil. 

Nie je však jednoduché vyhnúť sa škadnálu. A ak chce, aby jej dvojča malo šancu dobre sa vydať, rozhodne sa urobiť, čo sa patrí. Čiže vziať si Gabriela. 

Do tejto časti knihy dej nádherne odsýpa. Tešíte sa z reakcií Pandory, jej rodiny, radujete sa z Gabriela a tiež z toho, že môžete opäť čítať o postavách vám srdcu blízke (Sebastian a Evie). Avšak po tom, ako sa mladí vezmú, akoby kniha začala strácať iskru. Gabriel sa stáva majetnícky a akosi mu jeho "náhlu" lásku k Pandore neverím. Neviem. V tomto bola Lisa veľmi nepresvedčivá 😔 Navyše, keďže Pandora bola "živel", čakala som, že Gabriel si bude jej lásku musieť ťažko vybojovať 💪 Niečo v podobe "skrotenia zlej ženy" 😅 Nestalo sa. Nevadí. V každom prípade išlo o pekne napísaný romantický príbeh.

Moje hodnotenie: ★★★☆


Ravenels
1. Cold-Hearted Rake (Bezohľadný darebák)
2. Marrying Winterborne (Nemilosrdný magnát)
3. Devil in Spring (Neodolateľný pokušiteľ)

4. Hello Stranger (Tajomný neznámy)

5. Devil´s Daughter (Skrotený búrlivák)
6. Chasing Cassandra (Prenasledovaná kráska)
7. Devil in Disguise

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára