streda 25. apríla 2012

Zimná láska

Z anglického originálu: The Devil in Winter (2006)

Autor:
Lisa Kleypas

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Anna Wiesner

Počet strán: 256

Rok vydania: 2008



Evie Jennerová patrí medzi dievčatá, ktoré na plesoch sedia v kúte a márne čakajú na svojho vysneného princa. Pre aristokratov nie je zaujímavá predovšetkým preto, že sa zajakáva a pre každého gentlemana je doslova utrpenie stráviť v jej spoločnosti čo i len minútu. Pre chamtivých príbuzných, ktorí Evie držia nakrátko, sa mladá dievčina rozhodne utiecť z ich područe. K úteku ju doháňa aj poznanie, že ju chcú vydať za jej bratanca.
Zúfalá Evie vyhľadá Sebastiana, lorda St. Vincenta a ponúkne mu manželstvo. Evie vie, že lord potrebuje vyženiť peniaze a tak predpokladá, že s jej návrhom bude súhlasiť. Sebastian, známy sukničkár, sa nezdráha a ponuku využije. 

Evie sa stala odborníčkou na neviditeľnosť. Nikto ju nikdy nepožiadal o tanec, nikto ju nepobozkal, nikto si ju nedoberal ani jej nedvoril... Osud sa prekvapujúco zmenil.

Koniec z predchádzajúcej knihy (Vôňa jesene) pokračuje v tejto. Celá navnadená som sa friškom hurtom pustila do jej čítania :-) A nesklamala, svižným tempom začala, a tempo si udržalaaaaa až do konca.

Príbeh, v ktorom sa zhýralec a znalec žien zmení na krotkého baránka - monogamného, nie je ničím nový. A pravdaže, dá sa tomu uveriť len ťažko, ale jeden nikdy nevie. Stačí, keď sa vám v živote stane niečo neočakávané, nepredvídateľné... a teraz nemám na mysli lásku. Aj keď práve láska s tým má najviac čo dočinenia ;-)

Veľmi pekné, teším sa už na osud poslednej mladej dievčiny.
 
Moje hodnotenie: ★★★★

Wallflowers
1. Secrets of a Summer Night (Tajomstvá letnej noci)
2. It Happened One Autumn (Vôňa jesene)
3. The Devil in Winter (Zimná láska)
4. Scandal in Spring (Jarná vášeň)
5. A Wallflower Christmas (Láska v čase Vianoc)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára