streda 25. apríla 2012

Láska v čase Vianoc

Z anglického originálu: A Wallflower Christmas (2008)

Autor:
Lisa Kleypas

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Katarína Chlapíková

Počet strán: 168

Rok vydania: 2009



Blížia sa Vianoce a do Londýna pricestoval z Ameriky Rafe Bowman, aby sa stretol s Natalie Blandfordovou, slušne vychovanou mladou dámou. Pretože ak chce dediť, musí vyhovieť otcovi a oženiť sa s aristokratkou. Nebyť jeho výstredných spôsobov Američana a neveľmi chýrnej reputácie, tomuto sobášu by nič nestálo v ceste. Aby šlo všetko ako po masle, ponáhľajú sa mu na pomoc jeho dve sestry a ich dve priateľky, ktoré ešte nedávno na plesoch nikto nepozval do tanca, no napokon si spoločnými silami našli milujúcich manželov. Kým Rafe začne Natalie dvoriť, musí sa oboznámiť s etiketou londýnskej spoločnosti. Vtedy sa ukáže, že získať za manželku pravú mladú dámu je zložitejšie, ako si to predstavoval, predovšetkým preto, že ako muž je zvyknutý dostať všetko, čo chce.


Inu, obsah veru neprezrádza veľa a hlavne neprezrádza to podstatné. Že Rafe a Natalie nakoniec neskončia spolu. He, a je to vonku. Pýtate sa, s kým teda skončí? To nemôžem prezradiť, zbytočne by som odhalila veľa a vám by neostalo nič na čítanie :-D

V každom prípade knižočku zhltnete za pár hodín, nielen preto že je útla, ale preto že sa veľmi dobre a ľahko číta. Zisťujem, že Lisa Kleypas je celkom dobrá spisovateľka. Hm, nebude trvať dlho a dokúpim si celú sériu "čakaniek" lebo v knihe sa často spomínajú aj ich príbehy a vskutku otvorilo to vo mne zvedavosť a ja chcem poznať aj ich príbehy.

Takže kníhkupectvá, tešte sa, Katuľka k vám ide minúť pár desiatok euríčiek ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Wallflowers
1. Secrets of a Summer Night (Tajomstvá letnej noci)
2. It Happened One Autumn (Vôňa jesene)
3. The Devil in Winter (Zimná láska)
4. Scandal in Spring (Jarná vášeň)
5. A Wallflower Christmas (Láska v čase Vianoc) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára