streda 25. apríla 2012

Hra na lásku

Z anglického originálu: A Little Bit Wicked (2007)

Autor:
Victoria Alexander

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Dita Kelbelová

Počet strán: 248

Rok vydania: 2008


Štyria priatelia medzi sebou uzavrú stávku: Ktorý z nich sa ožení ako posledný, od každého získa šiling a drahý koňak. Všetci vedia, že jedného dňa sa oženia, je to predsa ich povinnosť a potrebujú dedičov. No otázne je, kto z nich bude prvý a kto posledný. Gideon Pearsall sa zdá byť najtvrdším orieškom. Jeho zlá skúsenosť z minulosti a nadobro zlomené srdce mú túto vyhliadku predurčujú. To však ešte netuší, že žhavý románik, ktorý sa chystá prežiť s krásnou vdovou Judith Chesterovou sa nakoniec zmení v niečo vážnejšie...


Judith je mladá žena, ktorej zomrel manžel pred desiatimi rokmi. Nebráni sa žiadnemu dobrodružstvu, pokiaľ sa hrá podľa jej pravidiel. Keďže jedným takýmto pravidlom je vyhnúť sa vydaju, každý svoj románik ukončí skôr ako sa vôbec začne. Keď však spozná Gideona, niečo sa zmení. Tuší, že je jej osudovou láskou, no má strach - minulosť jej bráni naplno prežívať prítomnosť. Hra, ktorú medzi sebou títo dvaja hrdinovia rozohrajú sa obom vymkne z rúk.
 

Príjemné čítanie, dokonca sa hrdinovia správajú prekvapivo inteligentne, čo nebýva zvykom. Obaja sú vyslovene rozumní, čo je pekné. Ešte krajšie je však, že nakoniec podľahnú volaniu srdca ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Last Man Standing
1. A Little Bit Wicked (Hra na lásku)
2. What a Lady Wants (O čem dáma sní)
3. Secrets of a Proper Lady (Tajemství cnostné dámy)
4. Seduction of a Proper Gentleman (Svedení pravého gentlemana)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára