streda 25. apríla 2012

Hrdá dedička

Z anglického originálu: The Heiress (1995)

Autor:
Jude Deveraux

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Katarína Bukovenová

Počet strán: 320

Rok vydania: 2003


Jamie Montgomery je schudobnený rytier, ktorý sa podujme sprevádzať bohatú dedičku Axiu Maidenhallovú na hrad jej snúbenca. Keby sa cestou zaľúbila do Jamieho, vyriešili by sa tým jeho finančné problémy. Axia však nie je hanblivý, utiahnutý kvietok, ako Jamie očakáva. Vôbec netúži po vydaji, ktorý pre ňu dohodol jej otec. O Jamiem je presvedčená, že sa zaujíma iba o jej bohatstvo, a tak mu robí zo života peklo: zdržuje sprievod na každom úseku a vychutnáva vzácne chvíle slobody. Jamieho časom neuchváti Axiino bohatstvo, ale jej odvaha a priamosť...



Axia je medzi ľuďmi známa ako Maidenhallova dedička. Nikto ju nikdy nevidel a predsa vedia, že existuje. Jej otec si ju totiž stráži na uzatvorenom panstve obohnanom vysokým kamenným múrom, kde nemá nikto prístup; no ani on sa s dcérou nikdy nestretol. Keď jej nájde ženícha, rozhodne sa poslať ju za ním v sprievode Jamieho Montgomeryho. S Axiou ide aj jej sesternica Frances. Axia si s nou vymení úlohu a tak sa Frances čo by Maidenhallova dedička vydáva spolu s vozmi a družinou za svojim snúbencom. Jamieho priťahuje divoká Axia oveľa viac ako krásna Frances, hoci jeho cieľom je oženiť sa pre peniaze, aby pomohol svojim sestrám a celému svojmu chudobnému panstvu. Bijú sa v ňom city - hrdosť, túžba, vášeň, povinnosť. A čo zvíťazí? ;-)
 

Nuž, príbeh je ešte oveľa viac zamotanejší, ale keby som ho podrobne rozpísala, zamotala by som sa v tom sama a tak radšej nechám na každom nech si ho prečíta. Už aj samotný koniec je veľmi zaujímavý - čítajte... veľmi podarená kniha. Sama som ju zvládla za jeden deň - > zachváti a nepustí!

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára