streda 11. apríla 2012

Kapitán rozkoší

Z anglického originálu: The Captain of All Pleasures (2003)

Autor: Kresley Cole

Vydavateľstvo: Euromedia Group - Ikar

Český preklad: Eva Kalábová

Počet strán: 288

Rok vydania: 2007

Nicole Lassiterová vyrastala na palube majestátnej lode svojho otca, amerického námorného kapitána. Všeličo už preskákala a slovo problém nepozná. Až do tej doby, kým nestretne Dereka Sutherlanda. Jeho vášnivé bozky v nej prebudia túžbu, o ktorej nemala potuchy. Avšak kapitán Sutherland, okrem iného aj gróf, je úhlavným nepriateľom jej otca.
Zároveň sa začína aj Veľký okružný závod z Anglicka do Austrálie a Nicole je rozhodnutá ho vyhrať. Plány jej skríži otcovo nespravodlivé uväznenie. No rozhodne sa vyraziť na šíre more bez neho. Silná búrka zmarí všetky nádeje na výhru a nebyť Sutherlanda, zrejme by sa spolu s posádkou ocitli na dne morskom...


Dej sa odohráva v roku 1856 sčasti v Londýne, sčasti na mori a sčasti v Sydney. Nicole je divoká, svojhlavá a nespútaná, Derek je životom skúšaný, tvrdohlavý a vášnivý. A obaja v sebe ukrývajú tajomstvo. Sú stvorení jeden pre druhého. (Medzi nimi to tak iskrilo, až sa čudujem, že sa im nezapálila loď.) ;-)

Spočiatku ju považuje za prostitútku, neskôr za travičku a nakoniec za svoju životnú lásku. Ona zase jeho za neuveriteľne príťažlivého a hrdého kapitána, ktorý sa nekalým spôsobom snaží vyhrať Veľký okružný závod, tým, že im poškodil loď. Nakoniec vyjde pravda na povrch a nájde sa pravý vinník, ktorý spôsobil škody na každej lodi, čo sa zúčastnila závodu a je patrične potrestaný. Nicole a Derek po mnohých peripetiách a skúškami prajno-neprajného osudu nakoniec skončia spolu, aj keď sa niekoľko desiatok strán ku koncu knihy zdá, že nie. Inu, strašne dobré čítanie.

Moje hodnotenie: ★★

Sutherland
1. The Captain of All Pleasures (Kapitán rozkoší)
2. The Price of Pleasure (Cena za rozkoš)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára