streda 11. apríla 2012

Víťazný rytier

Z anglického originálu: Knight Triumphant (2002)

Autor: Shannon Drake

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Jana Melcerová

Počet strán: 352

Rok vydania: 2005

Igrainia, vdova po lordovi Aftonovi, sa stáva väzňom vo vlastnom hrade, ktorý drží v zajatí Škót Eric Graham. V krajine vládne mor a nevynechá ani ich hrad. Eric chce, aby Igrainia, o ktorej tvrdia, že je zázračná liečiteľka, pomohla prežiť jeho manželke. Ale osud je vrtkavý a hoci sa Igrainia veľmi snaží uchovať Grahamovu družku pri živote, nepodarí sa jej to. Obaja sa nenávidia, no v rámci politických intríg ju Eric prinúti, vydať sa zaňho. Postupne sa pomaly spoznávajú a v ich srdciach začína klíčiť cit, o ktorom boli presvedčení, že umrel s ich prvým partnerom...


Z nudného úvodu, ktorý je plný historických faktov, sa postupne dostávame do deja, ktorý dostatočne upúta čitateľovu pozornosť. Aj keď sa hlavný hrdina javí ako hrubián – čo je spôsobené tým, že silou-mocou chce zachrániť život svojej ženy, aj keď vie, že sa to nepodarí, a cíti sa preto bezmocný, koná ako koná, čiže si zlosť a bezmocnosť vybíja na Igrainii. Tým samozrejme nechcem povedať, že ju mláti alebo čo. To nie. On je k nej len hrubý tým neokrôchaným spôsobom ohľadom (ne)vyberaných slov. Čo sa časom zmení, keďže Igrainia si získa náklonnosť jeho spolubojovníkov svojou milotou a dobrotou.

Potom sú tu tzv. politické intrigy, ktoré trošku zamiešajú dej a tak chtiac-nechtiac sa Igrainia musí vydať za Erica. Zdieľanie jednej izby a jedného lôžka ukáže Igraininu milotu a dobrotu aj jemu samému, čo ho zasiahne priamo do srdca ako amorov šíp. Láska ako hrom je na svete. K tomu pridáme pár historických udalostí a máme koniec knihy ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Graham Family
1. Come the Morning
2. Conquer the Night (Zažeň tiene noci)
3. Seize the Dawn (Milovať nepriateľa)
4. Knight Triumphant (Víťazný rytier)
5. The Lion in Glory
6. When We Touch
7. The Queen's Lady

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára